USA: veszélyesek az üvegházhatású gázok

2009. december 07. 18:10

Az emberi egészségre veszélyes szennyező anyagnak minősíti az üvegházhatást fokozó gázokat az USA szakhatósága.

2009. december 07. 18:10
Az Egyesült Államok környezetvédelmi hatósága (EPA) hétfőn sajtótájékoztatón hivatalos bejelentést tesz a döntésről - közölték a név nélkül nyilatkozó hatósági források.

A koppenhágai ENSZ klímakonferencia nyitó napjára időzített döntés elemzők szerint kulcsfontosságú az Obama-kormányzat számára, mert a szén-dioxidot és öt további gáznemű anyagot veszélyesnek minősítő határozat alapján akkor is be lehet vezetni a kibocsátás csökkentését előíró szabályokat, ha nem sikerül elfogadtatni a jelenleg a Kongresszus előtt fekvő klímavédelmi törvényjavaslatot.

Üzleti körök erősen ellenzik az EPA emisszió-csökkentési törekvéseit. A kibocsátás visszafogása nem sokat segít a globális éghajlatváltozás elleni harcban, viszont "hatalmas terhet ró a gazdaságra" - közölte a gyáriparosok szövetsége, az amerikai ipar egyik legerősebb érdekképviseleti szervezete. (MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
denever
2009. december 08. 08:51
igazuk van. a CO2-től pl tökre meg lehet fulladni. naná hogy veszélyes. egyébként meg dübögünk ugye? mondta a kisegér az elefántnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!