Eva Kaili ingatlanjaiban razziázik a rendőrség, ám ő az Európai Parlamentbe tart

2023. június 29. 08:23

A belga ügyészség számítógépeket foglalt le Görögországban, Kaili ellen gyűlnek a bizonyítékok, miközben a korrupciós ügy vádlottja újra szabadon mozoghat a schengeni övezeten belül.

2023. június 29. 08:23
null

A Politico nyomán a Magyar Nemzet is arról ír, hogy három, Eva Kailihoz köthető athéni ingatlannál tartottak razziát a görög és a belga hatóságok – ezt a görög rendőrségtől tudták meg. Hozzáteszik: a házkutatásokkal egy időben a brüsszeli hatóságok

hazájába azonban egyelőre nem kíván visszatérni.

Hangsúlyozzák: a házkutatásokat egy európai nyomozási parancs alapján hajtotta végre egy belga ügyész a brüsszeli korrupciós botrány ügyében elrendelt nyomozás részeként, amelynek Kaili az egyik főszereplője. A hatóságok Kaili házában, a testvére, Mantalena otthonában, illetve egy olyan házban vizsgálódtak, ahol Kaili és élettársa, a szintén gyanúsított Francesco Giorgi egy ingatlancéget működtetett. Azt írják, a belga ügyészség számítógépeket foglalt le.

Ugyanakkor, miközben Athénban hétfőtől szerdáig folytak a házkutatások, Kaili ügyvédei bejelentették, hogy a volt EP-alelnök ismét szabadon utazhat a schengeni övezeten belül, írják, a brüsszeli fellebbviteli bíróság döntése értelmében ugyanis Eva Kaili  a nyomozó hatóság engedélye nélkül szabadon mozoghat a schengeni övezeten belül

Kaili korábban ügyvédein keresztül közölte, hogy nem utazik vissza Görögországba, amíg nem ejtik az összes vádat és nem tisztázzák a nevét. Emlékeztetnek: Kaili tavaly decemberben került a címoldalakra, amikor elsők között vették őrizetbe a Katarral kapcsolatos brüsszeli korrupciós botránnyal kapcsolatban. Az EP volt szocialista alelnöke ellen korrupció vádjával indult eljárás, miután

csaknem 1,5 millió euró készpénzt foglaltak le nála a belga hatóságok

brüsszeli lakásán tartott házkutatások során.

A politikusnő mögött ugyanis nem csak a brüsszeli korrupciós botrány van, írják, hírnevét egy másik üggyel is besározta, miszerint

százezer eurót csalhatott el az EP-től asszisztensein keresztül hamis kifizetésekkel, és kenőpénzt is elfogadhatott.

A Politico felhívta a figyelmet arra is, Kaili „politikailag hajléktalanná vált”, hiszen pártjából, a görög szocialista Pánhellén Szocialista Mozgalomból (Pasok), az Európai Parlament képviselőcsoportjából, a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségéből is kirúgták. Hangsúlyozzák: Kaili most olyan EP-képviselőkkel működik együtt, akik egyetlen uniós képviselőcsoporthoz sem tartoznak.

Azt írják, noha számos bizonyíték alátámasztja, Kaili érintett a brüsszeli korrupciós ügyben, a görög politikus továbbra is ártatlannak vallja magát, és erről különböző összeesküvés-elméletekkel igyekszik meggyőzni a nyilvánosságot, a görög politikus állításait azonban rendre cáfolják.

Mint kiderült,

az EP volt alelnöke a hatóságok munkája kapcsán is valótlanságokat állított:

azt mondta, megtagadták tőle letartóztatása alatt gyermekének láthatását, az ügyészség azonban kijelentette: Kaili olyan kiváltságokat is kért, amelyeket másoknak sem biztosítanak.

Fotó: ERIC VIDAL / EUROPEAN PARLIAMENT / AFP

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. szeptember 29. 15:58
Miért,a csak a Völner Pali élhet úgy,mintha mi sem történt volna?!
bagira
2023. június 29. 22:43
Kaili a bűnjeleket eltüntette , vizsgálódást forrónyomon kellett volna lefolytatni nem egy év után.
formaegy
2023. június 29. 20:44
"...ám ő az Európai Parlamentbe tart" Hová tartana máshová? A büdös gyilkos korrupt bandájában a helye.
LancelotDuLac
2023. június 29. 17:18
"Eva Kaili ingatlanjaiban razziázik a rendőrség, ám ő az Európai Parlamentbe tart" Na és? Varga Judit is!!! Sőt, Varga viszi a Poschét is magával!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!