Váratlanul Kijevbe látogatott a NATO főtitkára

2023. április 20. 11:55

A háború kitörése óta most először járt Ukrajnában Jens Stoltenberg.

2023. április 20. 11:55
null

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtökön váratlanul Kijevbe látogatott. Az orosz-ukrán háború tavaly februári kirobbanása óta most először látogatott az ukrán fővárosba a szervezet vezetője – közölte az észak-atlanti szövetség szóvivője.

Stoltenberg a Szent Mihály-kolostor külső falánál tisztelgett az elesett ukrán katonák emléke előtt. A látogatás további programjait nem hozták nyilvánosságra. Stoltenberg az oroszországi háború kezdete óta Ukrajna fáradhatatlan támogatójának számít, és folyamatosan újabb fegyverszállítások mellett szállt síkra.

Korábban több magas európai tisztviselő tett látogatást Kijevbe, köztük Boris Johnson korábbi brit miniszterelnök, valamint António Guterres ENSZ-főtitkár.

A NATO támogatásáról biztosította Ukrajnát, tagállamai katonai felszerelést és fegyvereket szállítanak, hogy segítsenek az országnak ellenállni az orosz invázióval szemben. Oroszország szerint ez azt bizonyítja, hogy az Egyesült Államok vezette katonai szövetség proxy háborút folytat ellene.

Nyitókép: Dursun Aydemir / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ronon
2023. április 21. 11:32
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Na végre elmert menni Hoholiába a norvég köcsög
hernadvolgyi
2023. április 20. 19:28
Stoltenberg Ukrajna NATO tagságát fogja szorgalmazni, figgyet hányva a csatlakozás minden írott és íratlan feltételére azért, hogy minél hamarabb törjön ki a világháború. Reméljük az első atombombák az USA területére fognak hullani. Mi nem kérünk a bombázásokból, ezért nem támogatjuk a hisztérikus csatlakozási előkészületeket.
nemmondom
2023. április 20. 17:19
Váratlanul? Ez az utazás Stolstenbergnek - vagy hogy hívják, amúgy mindegy - volt váratlan,összes pereputtya (apja/anyja/felesége/ángya is) ebből élt/él, már nem erre, inkább banki számítógépre vágyott.
chief Bromden
2023. április 20. 16:53
Úgy látszik a posztnyugat minden áron neki akar menni a ruszkiknak. :(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!