Külföldi források állnak a dollárbaloldal kampányában szervezett buszoztatás mögött is

2023. április 06. 06:30

Ezt már követni is nehéz! Keresztbe-kasul bízták meg egymást buszoztatással az ellenzéki kampány szereplői.

2023. április 06. 06:30
null
Kacsoh Dániel
Kacsoh Dániel

A DatAdat-csoport osztrák tagja,

a DatAdat GMBH 200 000 eurót fizetett magyarországi anyavállalatának, a DatAdat Professional Kft-nek, mégpedig buszos utaztatásra tavaly márciusban, a kampányfinisben

– értesült lapunk a hatósági vizsgálatra rálátó forrásból. Az összeg nagyjából 72 millió forintnak felel meg.

Ez az értesülésünk csak tovább bonyolítja a tavalyi baloldali buszoztatásról eddig megismert információk nyomán kirajzolódót képet. (A tisztánlátás kedvéért megkeresést küldtünk a bécsi és a budapesti DatAdatnak is, ha érkezik reakció, természetesen közöljük.)

Megírtuk: a Bajnai Gordonhoz és Ficsor Ádámhoz köthető DatAdat Professional összesen több mint 50 millió forintot, míg a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) mintegy 40 milliót költött buszos utaztatásra, illetve személyszállításra tavaly márciusban. Ez összesen 90 millió forint.

Emlékezetes: az MMM-nek mintegy 1,8 milliárd forintnyi támogatást biztosított az Egyesült Államokból az Action for Democracy (AD) nevű szervezet, de jutott a „guruló dollárokból” bőven a Bajnaihoz, Ficsor Ádámhoz és Szigetvári Viktorhoz köthető, a baloldali kampányba bedolgozó DatAdat-csoportnak is.

Beszámoltunk arról is, valahogy nem jön ki a matek a megrendelések körül, ahogy arról is, a megbízott Fulvia Kft. – melynek ügyvezetője immár napok óta nem reagál a megkeresésünkre – alighanem alvállalkozók bevonásával oldhatta meg az összesen csaknem háromszáz, egyenként ötvenfős busz biztosítását. (Az ügyben Tényi István bejelentést tett a NAV-nál, mi pedig kerestük az MMM-et is, egyelőre nem válaszoltak.)

Most a lapunk birtokába került számlából kiderül az is, hogy külföldről is érkeztek pénzek a buszügylet során: a bécsi DatAdat 200 000 eurót, tehát durván 72 millió forintot fizetett budapesti partnerének, méghozzá vezetővel való autóbusz-kölcsönzés szolgáltatásért. 

Miután mind az MMM-hez, mind a DatAdathoz bőven jutott az AD-féle amerikai kampánytámogatásból, továbbá az MMM a bécsi DatAdatnak is juttatott forrásokat százmilliós nagyságrendben,

egyre erősebb a gyanú, hogy a baloldal buszügyletei mögött is találhatunk amerikai pénzeket.

Az ügy pikantériája tehát az, hogy amerikai támogatók „guruló dollárjaiból” valakik bőven tehettek zsebre a baloldalon.

Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VerdbenekhyKeményFarkas
2023. április 08. 15:29
A túlméretes orbánhancúrok buszoztatásai mögött - amikor a buszok az egész Andrássy utat elfoglalták - vajon kinek a milliárdjai álltak?!
machet
2023. április 07. 13:55
Ez a kép magáért beszél.Ászok egymás között.
EX - Terminátor
2023. április 06. 19:12
Ha ez a ti szabadságotok, ezt teszitek vele? EZZÉ TESZITEK AZ EMBERT ÁLTALA? Akkor nem érdemlitek meg!
KBA98
2023. április 06. 17:16
ezt a két szemetet börtönbe kell zárni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!