Nevet változtatott a Jobbik – lesz-e ebből felemelkedés?

2023. március 01. 20:07

Az egykor radikális párt ugyanolyan fordulatokat mutat be, mint jelenlegi elnöke.

2023. március 01. 20:07
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Húsz évvel megalakulása után nevet változtatott hétvégi kongresszusán a Jobbik Magyarországért Mozgalom, amely innentől Jobbik-Konzervatívok néven folytatja tovább politikai tevékenységét.

Miért változtatott nevet a Jobbik?

Gyöngyösi Márton szerint vissza kell adni a jobboldal becsületét. A szombati, budapesti rendezvényen a párt jelenlegi elnöke a szerinte a mai magyar közéletből hiányzó, világszerte támadás alatt álló értékek képviseletét ígérte a jelenlévőknek. Jobboldalinak lenni ne oroszimádat és nyegléskedés legyen, hanem európai, polgári világszemlélet, ahogyan Antall József idején – mondta a pártelnök.

Gyöngyösit kitiltották Ukrajnából, most az elnökükkel pózol

„A Kreml ura ismét Európa és benne Magyarország leigázására tör, és itt járnak közöttünk segítői is” – mondta a hétvégén Gyöngyösi, aki 2015-ben megfigyelőként volt jelen a dél-kelet ukrajnai szakadár megyékben, Luhanszkban és Donyeckben megtartott „választáson”, ami miatt a hírek szerint ki is tiltották Ukrajnából.

Nemrég viszont már azzal büszkélkedett, hogy európai parlamenti képviselőként sikerült kezet ráznia Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. Pedig

a most éppen Moszkvát ostorozó párt korábban szívéjes kapcsolatokat ápolt az oroszokkal.

A Mandiner olvasói emlékezhetnek: Vona Gábor volt pártelnök 2013-ban vezető politikusokkal tárgyalt az orosz fővárosban, sőt, előadást is tartott a Lomonoszov Egyetem szociológia tanszékén. Tovább erősítette ezt vonalat a jelenleg is körözés alatt álló Kovács Béla felbukkanása is, a párt korábbi európai parlamenti képviselőjét éppen kémkedés miatt ítélték el jogerősen öt év fegyházra. 

Gyurcsány ellen, Gyurcsány mellett

A 2013-ban létrejött párt kiútkeresését azonban nehéz követni. Nem a névváltoztatás az első pálfordulásuk, hiszen 2022-ben korábbi gyűlölt ellenségükkel: Gyurcsány Ferenccel indultak együtt a választáson, miután lerázták magukról nemzeti radikális elveiket.

Sikeresebb párt lett-e a Jobbik?

Önállóságuk feladása meg is látszott a Jobbik támogatottságán, amely folyamatosan csökkent.

Névváltoztatásból pedig eddig még egyetlen politikai erőnek sem sikerült tőkét kovácsolnia.

 

Nyitókép: Gyöngyösi Márton, a hétvégi kongresszuson

 

.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Béka88
2023. március 05. 15:55
Te fasszopó hazaáruló gyöngyösi! Ti vettétek el a jobb oldal becsületét !
CirmoS
2023. március 02. 09:44
A lényeg, hogy a Jobbik összeállt Gyurcsányékkal, aki ellen létrejött! Ekkora mocsok után ELVÁRTÁK volna, hogy tavaly az emberek ezt simán lenyeljék és szavazzanak az összefoSásra! Ha valaki szóvátette az elképesztő mocskosságot az nem is tetszett a csürhének! Most nevet változtat ez a senkiházi Soros korcs Gyöngyösi, aki bárkit leszop pénzért! ISMÉT hülyének nézi a választókat! Szerintem továbbra is csak simán Jobbik- ként kell emlegetni ezt a csürhét, '26-ban meg kitakarítani a parlamentből! Gyöngyösit meg jövőre kitakarítjuk Brüsszelből!
Egy Ember
2023. március 02. 07:29
A feketéket most afro-amerikaiaknak kell mondani, de mindenki tudja, hogy négerek.
Bradanek
2023. március 02. 06:39
Gyurcsány seggéből nincs kiút, névváltoztatással sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!