Nézőpont: Megkérdőjelezhetetlen a Fidesz előnye

2023. február 27. 07:37

Új jele van a baloldali ellenzékváltó hangulatnak – derül ki az aktuális kutatásból.

2023. február 27. 07:37
null

A Nézőpont Intézet friss kutatással jelentkezett. Ebből kiderült, hogy ha most vasárnap tartanák az országgyűlési választásokat, a Fidesz nagy valószínűséggel elérné a 2022-es hazai listás eredményét (52 százalék). Az eredményismertetőben leszögezték,

stabilizálódott a centrális erőtér.

„Továbbra is Gyurcsány Ferenc pártja a legerősebb ellenzéki erő (12 százalék), miközben a Mi Hazánk támogatottsága másfélszeresére nőtt (9 százalék) a választások óta. A baloldali ellenzékváltó hangulat újabb jele, hogy a Kétfarkú Kutya Párt biztosan bejutna a parlamentbe (9 százalék).”

„A Fidesz-KDNP őrzi vezető helyét a pártversenyben, egy most vasárnapi országgyűlési választáson a magyarok több mint fele (52 százalék) szavazna a pártszövetségre. Mindez azt jelenti, hogy a kormánypártok előnye az elmúlt egy év válságos időszaka ellenére sem kopott el, továbbra is stabilan őrzi győztes helyét a magyar pártversenyben.

Az ellenzéki oldalon egyaránt beazonosíthatók a választás óta eltelt időszak nagy nyertesei és nagy vesztesei. A nyertesek közé tartozik Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció (12 százalék), amelynek támogatottsága negyede a kormánypártokénak, de továbbra is a legerősebb párt az ellenzéki oldalon. Szorosan követi őket azonban a Mi Hazánk Mozgalom (9 százalék), amely április óta megmásfélszerezte támogatóinak arányát a szavazók körében. A baloldali ellenzékváltó hangulatot jól mutatja a Kétfarkú Kutya Párt nevű viccpárt közel háromszorosára növekedett támogatottsága (9 százalék), amely a Mi Hazánkkal együtt a harmadik legerősebb pártként jutna be a parlamentbe.”

Nyitókép: Nézőpont Intézet

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2023. február 28. 13:58
Magadból indulsz ki öreganyám! Nekem teljesen mindegy, hogy milyen rezsim van itt. Mind ugyanazok!
Armageddon
2023. február 27. 16:40
Félrenézőponty:)) Taplós uccahosszal vezet!
Oldalkosár
2023. február 27. 15:02
A Momentumból a mostani, a Kétfarkúból a következő ciklusban ábrándulnak ki a választóik.
Reszelő Aladár
2023. február 27. 14:09
Jurova asszony figyelmébe, hogyan tudna a 12%-os DK, az 5%-os Momentum és egy 9%-os viccpárt kormányra jutni. Tessék mondani a 26%-os támogatottság a 52%-kal szemben az mennyire jogállami?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!