Az Amnesty üzenete nőnap alkalmából: A transz nők valódi nők!

2023. március 08. 09:13

A civil szervezet munkatársa szerint „a nők közössége egy interszekcionális, sokszínű csoport, amelynek részét képezi mindenki, aki női identitással rendelkezik”.

2023. március 08. 09:13
null

Mihály Eszter, az Amnesty International munkatársa arról írt nőnap alkalmából a 444-en megjelent cikkében, hogy március 8-a „a nők sokféleségéről is szól, a különböző társadalmi és gazdasági, családi háttérrel, vallással és fizikai adottságokkal rendelkező nőkről. Köztük a transz nőkről is”.  

„A transz nők élete tele van megbélyegzéssel és hátrányos megkülönböztetéssel, és ha ez nem lenne elég, az elmúlt években nőként való elismerésüket és általánosságban a transznemű emberek létjogosultságát a kormány egyértelműen a megkérdőjelezhető kategóriába sorolta” – folytatta.

Mihály úgy fogalmazott, a nőket úgy kell eme jeles napon ünnepelni, hogy 

A cikkben kifejti, hogy a „transz nők szegregációja a női terek hozzáférésével összefüggésben hasonló okokból elítélendő, amiért a fekete nők, női sportolók testének nyilvános ellenőrzése”. Ezek után arról ír, hogy szerinte a transz nők valódi nők,

ki kell állni értük a nők jogaiért folytatott küzdelem során és biztosítani kell, hogy képviselhessék a nőket.

A cikket azzal zárta, hogy „a cisz nők érdeke támogatni a transz nőket a jogaik kivívásában, mivel ugyanaz a strukturális elnyomó rendszer okozza a sérelmeiket”. 

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

Összesen 272 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2023. március 14. 02:21
Ádámcsutkás valódi nők :))) Külcsín nők ,de belül genetikailag férfiak , :)) Transz kisebbség teszi ki magát különbözőnek kihívó viselkedésükkel torz bohóc öltözetükkel , felül akarnak kerekedni a többségen . Miért kellene tudni a többségnek ,hogy ki mit csinál 4 fal mögött mindenki magán ügye . Kisebbség magatartásával magát lealacsonyítja . Civilszervezeteknek mondott külföldi ügynökök népet felpiszkálják feszültséget hangulatot keltenek . Társadalmat bomlasztják óvodákban iskolákban megjelennek , mind ehhez Brüsszelbe Gyurcsányné vezette pedagógusok hozzájárulásával.
Vidėken újrakezdő
2023. március 09. 06:41
.
hakos
2023. március 08. 23:47
Ezek aztán tahók. Még nőnapkor is sértegetik a nőket....
Loopus
2023. március 08. 18:47
Szépen vagyunk! Látom a jövő évi Amnesty üzenetet: A GUMINŐ IS NŐ! (Nem olvstam végig mind a 250 kommentet - remélem, más még nem sütötte el ezt a poént... :) )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!