Botrányai után most védené a kiszolgáltatott nőket az Amnesty

2023. február 01. 12:53

A liberális szervezet lelkesen beállt a Zöldek európai frakciójának kezdeményezése mögé. Nemrég még a nőgyűlölő munkahelyi környezet és a szexizmus vádja miatt magyarázkodtak.

2023. február 01. 12:53
null

Új jelentést készül elfogadni az Európai Parlament, ezúttal a szexmunkások helyzetével kapcsolatban. A Zöldek által vitt ügyben – előzetes tudásunk alapján – a grémium nem elsősorban maga a jelenség mint a nőiség és a test meggyalázása miatt fejti majd ki aggodalmát, sokkal inkább a – amint ők fogalmaznak – munkavégzés körülményeiben találnak problematikus elemeket. 

A Zöldek/Európai Szabad Szövetség képviselőcsoport friss sajtókommünikéje például úgy fogalmaz: „A szexmunkások a munkaerő kizsákmányolásának különböző formáival szembesülnek, mint például a munkahelyek bizonytalansága és az illegális munkaügyi megállapodások, a juttatások hiánya, de a gazdasági kizsákmányolás és a rossz munkakörülmények is.”  

A prostitúció szabályozásáról szóló jelentéssel kapcsolatban a Zöldek – név szerint Monika Vana osztrák EP-képviselő kedden kerekasztal-beszélgetést is tartott. Az eseményen különböző liberális szervezetek szakértői vettek részt. 

Az ügy és az esemény pikantériája, hogy a minikonferencia lelkes támogatói között ott találjuk az Amnesty International nevű liberális szervezetet, melynek képviseletében Eve Geddie érdekvédelmi igazgató videóüzenetben köszöntötte a tanácskozás résztvevőit. (A Zöldek fontosnak tartották azt is, hogy az eseményen exponálja magát az egyik legnagyobb európai LMBTQ-szervezet és a Planned Parenthood abortuszklinika-óriás egyik prominense is. A forradalomnak haladnia kell...) 

S hogy miért is pikáns mindez? Azért, mert éppen a szervezet magyarországi leányvállalatánál robbant ki botrány a közelmúltban, amikor az OpenDemocracy megírta: volt munkatársai nemi megkülönböztetéssel vádolják az Amnesty Internationalt. A vádak szerint a szervezet magyar szekciójánál rendszerszintű volt a munkahelyi bántalmazás, megalázás, a szexista megjegyzések és a szexizmus. 

Amint arról korábban a Mandiner is beszámolt, korábbi munkatársak beszámolói szerint az Amnesty International felső vezetése nyomást gyakorolt egy alkalmazottra, hogy hagyjon fel a szoptatással, és

másokat szisztematikus verbális és pszichológiai bántalmazásnak vetett alá. 

A szerződésekben olyanok álltak, hogy értesíteni kell az AI-t, ha terhes lesz a női munkavállaló (hangsúlyosan a női – a szerk.), egyben – szó szerinti idézet – „reprodukciós procedúrára vállalkozik”. Az AI-nak jogában állt orvosi igazolást kérni. 

Belharc a Soros-univerzumban: munkahelyi bántalmazás, megalázás, szexizmus az Amnesty International Magyarországnál

Az Amnesty Internationalt volt munkatársai nemi megkülönböztetéssel vádolják - írta meg az OpenDemocracy. A cikkben arról írnak, hogy az Amnesty International magyar szekciójánál rendszerszintű volt a munkahelyi bántalmazás, megalázás, szexista megjegyzések és a szexizmus.

Nyitóképünk illusztráció. Harminchat országot képviselő örömlányok tüntetnek támogatóikkal tevékenységük törvényesítését követelve Amszterdamban 2018. július 24-én. Fotó: MTI/EPA/Robin van Lonkhuijsen

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lemez
2023. február 01. 17:58
Kiröhógnivaló soros paródisták.Takarodjatok a kózéletböl..
Royce2.0
2023. február 01. 15:06
Nem kéne ezeknek az összes magyarországi fiókját bezáratni, helyüket sóval behinteni? Nem óhajtjuk. Pont.
nuknuk
2023. február 01. 13:54
A pedofilok meg védenék a gyerekek jogait.
jobbközépen
2023. február 01. 13:52
A tüntető hölgy a fenti képen jobboldalt lebuktatta magát, nem igazi anarchista, feminista, stb. Hisz borotválva van a hónaljkutya!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!