A katolikus egészségügyi intézmények orvosai nem végezhetnek el nemváltó műtéteket az USA-ban

2023. március 23. 14:27

A püspöki konferencia álláspontja szerint senki nem születik rossz testbe.

2023. március 23. 14:27
null

Az amerikai katolikus püspöki konferencia a nemváltás minden formáját elutasítja. Iránymutatásukban azt írják: a „nemi identitászavarra” felajánlott beavatkozások nem tartják tiszteletben az emberi lénynek az alapvető felépítését, a test és a lélek belső egységét, amelyben a test nemileg megkülönböztethető – írja a Breitbart amerikai hírportálra hivatkozva a Magyar Nemzet.

A konferencia közölte azt is, hogy a katolikus egészségügyi intézmények orvosai nem végezhetnek el nemváltó műtéteket, s nem alkalmazhatnak hormonkezeléseket pácienseiken, mert ezek nem járulnak hozzá az emberek jólétéhez, sőt, kártékony beavatkozások.

A püspökök arra is felhívják a figyelmet, hogy isten a maga képére teremtette az embert, de az emberek maguk nem teremthetik meg és nem sajátíthatják el az emberi természetet.

Senki sem a rossz testben születik meg, az emberi lélek sosem kerülhet más testbe, vagy rossz testbe

– hangsúlyozzák. A katolikus egészségügyi intézményeket arra kérik, hogy igyekezzenek csillapítani a nemi identitászavarral élők szenvedéseit, de tartsák rendben az emberi test alapvető rendjét.

A püspöki konferencia álláspontja szembe megy az amerikai egészségügyi államtitkáréval. A transzneműségét nyíltan vállaló Rachel Levine a napokban arról beszélt: a kiskorúak nemének orvosi megváltoztatása hamarosan egy normális és bevett eljárás lesz.

A nemváltás egyébként biológiai-fizikai értelemben valójában lehetetlen.

Nyitókép: YouTube

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
intersziti
2023. március 24. 06:27
Az Isten jelen esetben tulajdonnév, tehát nagybetű.
Odone Ricci
2023. március 23. 16:59
Érdekes lenne statisztikát olvasni arról, hogy egyes országokban eddig hány nemváltó műtétet végeztek ? Csak azért, hogy tudjuk, valóban ilyen gyakori a természet "játéka", hogy erre szükség van-e ilyen gyakran és kell-e erről naponta beszélni és olvasni ? Egy itteni riportban egy sebészorvos hetven eddigi ilyen beavatkozásáról beszélt.
fatman
2023. március 23. 16:45
helyes... végre vki ellene mond az ördögnek...
széki lassú
2023. március 23. 16:41
Amikor a transznemű államtitkárt először megláttam, nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek. Jól kinézne a világ, ha az ilyen, kívűl-belül torz figurák szabnák meg a természet rendjét. A szöcske szökellésű Biden elnöknek nem ennek a figurának a kinevezése volt az egyetlen elmebeteg húzása. De eléggé gusztustalanra sikeredett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!