A britek szerint a Wizz Air és a Ryanair a két legrosszabb légitársaság

2023. február 22. 13:09

Nyolcezer ember bevonásával készítették a kutatást.

2023. február 22. 13:09
null

A Which? utaselégedettségi felmérésen a legrosszabb, rövid távú utakat kínáló légitársaságok közül legrosszabbul a Wizz Air teljesített, mely mindössze 48 százalékot ért el, utána következik a nagy konkurens Ryanair, ami csak négy százalékkal kapott jobb eredményt. A Guardian összesítése szerint 

a legjobb helyezést a Jet2 és a Turkish Airlines érte el.

A felmérésen egy ötös skálán lehetett értékelni a társaságokat, a Wizz három kategóriában csak az egyesig jutott. Az utasok a beszállási élményt, a fedélzet minőségét és az üléseket is elégtelenre értékelték, ár-érték arányban és tisztaságban viszont kettest kapott. 

A Ryanair nem kommentálta a felmérést, a Wizz Air azonban igen és azt közölték, mindent megtesznek, hogy az utasok a leggyorsabban úti céljukhoz érkezzenek, modern flottát üzemeltetnek és minden útra kitisztítják az Airbusokat. 

Nyitókép: Horst Galuschka / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kujon
2023. április 24. 10:15
Nem csak a brittek szerint, hogy finom legyek... :-(
Odone Ricci
2023. február 23. 15:49
Naponta érkeznek az okostelefonokra lejárató hirek a Wizzairről magyarul is, pl. portfolio.hu Látszik, hogy a magyar média inkább a másik fapados -low cost-társaságot preferálja és a drága brit, holland, német és svéd légitársaságokat. Ilyen nagy a hazaszeretet bennük.
Frakk a macskák réme
2023. február 22. 22:09
A brit közlekedési szervezetek által végzett felmérések szerint a Wizz Air és a Ryanair általában alacsony áraik miatt híresek, ugyanakkor az utazók által észlelt szolgáltatásminőség tekintetében az alsó kategóriában helyezkednek el. Az ilyen felmérések azonban általában szubjektív tapasztalatokra és véleményekre épülnek, és nem feltétlenül tükrözik az adott légitársaság valós teljesítményét vagy ügyfélszolgálati színvonalát. Fontos megjegyezni, hogy minden légitársaság eltérő szolgáltatásokat és árakat kínál, és az adott utazási igényekhez alkalmazkodva érdemes a legmegfelelőbb légitársaságot kiválasztani. Ha utazás előtt alaposan utánajársz a különböző lehetőségeknek, és megfelelően tervezel, akkor nagyobb valószínűséggel találod meg a számodra legmegfelelőbb légiutazási opciót.
NullaSalus
2023. február 22. 21:50
Nincs új a nap alatt, a minőséget még mindig meg kell fizetni. 10 Eurós repülőjegyért 10 Eurós légitársaságot kapsz. Ha nem tetszik, nyissad a pénztárcádat és repülj British Airways járattal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!