RT: Zelenszkij és Biden Oroszország elleni fellépése gazdasági válsághoz vezetett Európában

2023. január 17. 10:59

„Az orosz energiaszektor elleni szankciók a megélhetési költségek válságát vonják maguk után. Az energia- és élelmiszerárak az egekbe szöktek” – állítja a Global Times szerzője, akit az orosz hírcsatorna idéz.

2023. január 17. 10:59
null

A kollektív Nyugat és Ukrajna oroszellenes politikája súlyos válságot váltott ki Európában. Erről Carlos Martinez rovatvezető írt a Global Times cikkében. Elmondása szerint az Egyesült Államok és szövetségesei agresszív politikát folytattak Oroszországgal szemben, 2021 decemberében megtagadták a biztonsági garanciák megvitatását, és Joe Biden támogatást ígért Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek az ország NATO-ba való felvételének kérdésében.

Ezt követően szankciókat kerültek vezettek be Oroszország ellen. „Az orosz energiaszektor elleni szankciók a megélhetési költségek válságát vonják maguk után. Az energia- és élelmiszerárak az egekbe szöktek. Az Egyesült Királyságban az infláció meghaladja a 10 százalékot (...)” – állítja.

Korábban a magyar kormány szóvivője, Szentkirályi Alexandra azt mondta, a nemzeti konzultációkon részt vevő szinte minden magyar állampolgár (az adatlapot beküldők 97 százaléka) elutasítja az Oroszországgal szembeni uniós szankciókat.

 

Nyitókép: OLIVIER DOULIERY / AFP

Orbán Viktor: A nemzeti konzultáció eredménye világos, a magyar emberek elutasítják a brüsszeli szankciókat!

Orbán Viktor Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében értékelte a nemzeti konzultáció eredményeit, amellyel kapcsolatban úgy fogalmazott: a magyar emberek elutasítják a brüsszeli szankciókat!" Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szintén Facebook-oldalán már konkrét számot is említett, eszerint „a magyarok 97 százaléka elutasítja a súlyos károkat okozó szankciókat".

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2023. január 17. 12:26
Két agyatlan madzagon rángatott bábú, akik felhasználásával és gondolkodásra képtelenségük - azaz tökéletes alkalmasságuk - kihasználásával az egyéni pénzvilág mérhetetlen haszonra tesz szert olyan áron is, hogy mérhetetlenül kibaszik a kurvára-demokratikus világgal. Ez is többek közt azt bizonyítja, hogy valójában mire is lett kitalálva és alkalmazva az emberiség fenenagy találmány: A DEMOKRÁCIA! (A hülyék bégetése.)
formaegy
2023. január 17. 12:03
"Zelenszkij és Biden Oroszország elleni fellépése gazdasági válsághoz vezetett Európában" Ez volt a cél!!!!!!!!!!!! A büdös gyilkos náci korrupt EP, EB pedig támogatja! Büdös gyilkosok!
konfitaltkacsa
2023. január 17. 12:01
Na, akkor végre eljutottunk oda hogy orosz hireket is lehet szemlézni. Mostmár csak a gyermeteg csatorna letiltásokból kéne kihátrálni és végre felnőttként kezelni az embereket.
Einar
2023. január 17. 11:50
„Az orosz energiaszektor elleni szankciók a megélhetési költségek válságát vonják maguk után. Az energia- és élelmiszerárak az egekbe szöktek” – állítja a Global Times szerzője, akit az orosz hírcsatorna idéz." Ez így van és Kelet-Európa érzi meg a legjobban! Minket büntetnek a nyugati szankciók a legjobban, nem az oroszokat, csak ezt ott a "fényes nyugaton" vastagon leszarják!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!