Orbán Viktor: A nemzeti konzultáció eredménye világos, a magyar emberek elutasítják a brüsszeli szankciókat!

2023. január 14. 13:01

A részletes eredményeket rövidesen közzéteszik a kormány hivatalos Facebook-oldalán.

2023. január 14. 13:01
null

Orbán Viktor Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében értékelte a nemzeti konzultáció eredményeit, amellyel kapcsolatban úgy fogalmazott: 

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szintén Facebook-oldalán már konkrét számot is említett, eszerint „a magyarok 97 százaléka elutasítja a súlyos károkat okozó szankciókat”.

Az EU-ban a magyar kormány kérdezte meg először az állampolgárokat 

Közölte, az Ukrajna megtámadása miatt Oroszországra kivetett szankciók a háborút nem állították meg, Európának viszont rendkívüli gazdasági nehézségeket okoztak és okoznak. A magyarok elsöprő többséggel elutasítják az olajszankciókat és a tervezett gázszankciókat, mint ahogy a nukleáris energiára vonatkozó korlátozásokat is – ismertette.

Az eredmények alapján a konzultáció kitöltői egyértelmű nemet mondanak azokra a szankciókra is, amelyek tovább növelik az élelmiszerárakat vagy éppen az európai turizmusra raknak további terheket – tette hozzá. Szentkirályi Alexandra kiemelte: az Európai Unióban a magyar kormány kérdezte meg először az állampolgárokat a szankciókról. A részletes eredményeket rövidesen közzéteszik a kormány hivatalos Facebook-oldalán – közölte.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 211 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nguru
2023. január 17. 19:22
"Orbán Viktor: A nemzeti konzultáció eredménye világos..." Szerintem is: az ország 80 %- a nem kíváncsi a Putyinpincsi és sleppjének hazugságaira! Javítsatok ki: ez már több, mint 2/3.. :-)
ersa57
2023. január 15. 09:58
Akkor most mi van??? OV. a nép ellenében politizál? Mert azt másképpen nem lehet értelmezni, miniszterelnökünk kivétel nélkül, minden szankciós intézkedést megszavazott az EU-ban.
gekk
2023. január 14. 23:50
Nem tudom meddig süllyedhet még Kossuth, Petőfi, Széchenyi, Ady, József Attila, Mikszáth, Nagy Imre országa. Hol az alja a mocskos mocsárnak, amiben dagonyáznak a polgárnak nem nevezhetö fehérjehalmazok. És meddig lesz az enerváltan félrenézö, apolitikus, a jövőt a jelen baksisáért eláruló réteg ekkora? Vagy ez a jövője ennek az országnak? Ez a moslék? Emberek, ezt akartátok anno? Ezt ígérte a fletót végre elzavaró orbit? Hát itt mindenki hülye?!!!! Itt? Mindenki...... Szomorú.
Belakiss
2023. január 14. 22:52
Ki hányszor töltötte ki? Ki ellenőrizte a nyilvánosságra hozott eredményeket? Más baj nincs ezzel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!