A magyarok többsége szerint szigorúbban kell fellépni az erőszakos bűncselekményt elkövetőkkel szemben

2023. január 19. 18:42

Íme a Századvég Alapítvány legújabb kutatásának eredménye!

2023. január 19. 18:42
null

Korábban már a Mandiner is beszámolt arról a tragikus hírről, miszerint Budapesten egy fiatal rendőrtiszt szolgálatteljesítés közben életét vesztette.

A rendőrgyilkosság gyanúsítottjának szervezetében a drogteszt kábítószer jelenlétét mutatta ki. A Századvég ezzel a tragikus esettel összefüggésben megvizsgálta, hogy a felnőtt magyar lakosság hogyan vélekedik az erőszakos bűncselekmények elkövetőinek felelősségre vonásáról.

A felmérés eredményeit a Századvég Alapítvány csütörtökön tette közzé. A megkérdezettek 97%-a hallott a tragédiáról.

A magyarok 93 százaléka egyetértett azzal az állítással, hogy szigorúbban kellene fellépni azokkal szemben, akik erőszakos bűncselekményt követnek el hivatalos személy sérelmére.

A válaszadók több 81 százaléka úgy gondolja, hogy súlyosabb büntetéssel kellene sújtani azokat, akik erőszakos bűncselekmények, gyilkosságok esetén kábítószeres befolyásoltságra hivatkoznak. Továbbá a magyarok 68 százaléka megszüntetné azt a lehetőséget, hogy gyilkosságok elkövetői az elmeállapotukra hivatkozva enyhébb büntetésért folyamodhassanak.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Arkoon
2023. január 20. 09:32
Az a baj hogy a rendőröknek pár másodperc alatt kell eldönteni hogy használjon-e fegyvert.... Az idióta bíróságon meg 3 évig csámcsognak rajta... aztán kihozzák hogy jogtalan fegyverhasználat. Aztán rábaszott a rendőr. A bűnöző meg megússza. Most akkor Magyarországon kit is védenek a törvények???????
Akitlosz
2023. január 20. 03:07
Amit a Századvég mond az nem kutatás, hanem kormánypropaganda. Véletlenül mindig azt "kutatja ki", ami éppen a kormányérdek.
Gáspár
2023. január 20. 01:31
lex talionis-szemet szemért, fogat fogért!
smarton84
2023. január 20. 00:17
Most akkor minden rendőri intézkedés előtt kiírtok egy Századvég "kutatást"? Igy kicsit le fog lassulni a foganatosítás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!