Gyanúsítottként hallgatták ki a taxikártya-botrányba keveredett DK-s képviselőt

2023. január 31. 18:01

A Mandiner információi szerint Nemes László pesterzsébeti önkormányzati képviselőt a rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki, miután kiderült, hogy a családja is használhatta a számára kijelölt taxikártyákat. Kerestük az érintettet is, de sokra nem mentünk vele.

2023. január 31. 18:01
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Még a nyáron jelentették fel Nemes László pesterzsébeti DK-s önkormányzati képviselőt. A kerületi Fidesz-frakció mellett még saját önkormányzata is feljelentést tett a politikus ellen. Akkori információinkat Demjanovich Orsolya jegyző is megerősítette, azt válaszolta a lapunknak küldött levelében, hogy Nemes a Polgármesteri Hivatal számlájára 1.057.760 forintot utalt át „Nemes László felmerült taxi költségek térítése” közleménnyel. 

– közölte akkor a jegyző portálunkkal, majd azzal folytatta, hogy megküldték a feljelentést az illetékes hatóság felé. 

Lapunk úgy tudja, hogy a rendőrség megkezdte a nyomozást az ügyben és Nemes Lászlót a hatóságok gyanúsítottként hallgatták ki. 

– küldte a Mandiner megkeresésére a rendőrség. 

Hétfőn telefonon kerestük Nemes Lászlót, hogy meg tudja-e erősíteni, ő volt az, akit a rendőrség gyanúsítottként hallgatott ki, mire azt kérdezte, hogy mindezen információkat honnan vesszük?

– fogalmazott, majd elköszönt. 

A benzinnel sem spórolt

Először az Adatradar írta meg, hogy a Nemes László részére, az önkormányzat által kiadott taxikártyát a családja is nagy előszeretettel használhatta. Buc-Horváth Gabriella, a kerület önkormányzati képviselője a Mandinernek az ügy kirobbanását követően úgy fogalmazott, a gyurcsányista alpolgármester „családi vállalatként kezeli beosztását Pesterzsébeten”.

Lapunk beszámolt arról is, hogy Nemes László 2,6 millió forintért tankolt üzemanyagot 2019 ősze óta Skoda Octaviájába. A Gyurcsány-párti politikusnak egy dízeles Skoda Octaviája van, de volt idő, amikor benzinre is költött, nem is keveset. A dízeles Skoda Octaviának a gyártó tájékoztatása szerint 50 literes a tankja, ám a politikusnak ugyanakkor sikerült időnként többet, akár 57 litert is beletöltenie.

Kiemelt kép: Facebook, a Demokratikus Koalíció pesterzsébeti szervezetének hivatalos oldala

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
APESZ72
2023. február 01. 16:29
Igazi semmirekellő csöcsös maca kinézete van. Örülök, hogy - semmirekellő fajtájához méltóan - adóforintjaimat ő, meg a famíliája, nulla hasznos munka ellenében elsikkasztja. Nem lehet ezen változtatni ebben az országban? Csak ilyen semmire sem jó lúzerek férnek a közpénzhez, teszik tönkre az állami rendszereket? Rúgja már ki őket valaki, akit ezért fizetünk, választunk meg!!
tamagaba
2023. február 01. 07:38
Még ki is húzza magát, büszkén mutatja "bájait" Tuti, hogy beteg
egon samu
2023. január 31. 23:17
Ez az elvtárs már túl van a nemváltoztatási mütéten. Már csak borotválkozni kellene kisanyám...
youngboy
2023. január 31. 20:43
Milyen méretes csöcsei vannak! Ez valami transznemű szerencsétlen?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!