Tizenegy NATO-tagország újabb jelentős katonai segélyt ígért Ukrajnának

2023. január 19. 19:31

Többek közt légvédelmi rakétarendszert, rakétákat, légvédelmi ágyúkat, géppuskákat, katonai szállító helikoptereket, és drónokat ajánlottak fel.

2023. január 19. 19:31
null

Tizenegy NATO-tagország védelmi miniszterei újabb jelentős katonai segélyt ígértek Ukrajnának az észtországi Tapa támaszponton tartott csütörtöki találkozójukon – olvasható a tanácskozásról kiadott zárónyilatkozatban.

A felajánlások a németországi, ramsteini légi támaszponton pénteken tartandó szélesebb körű NATO-találkozóra szólnak, amelyen az Egyesült Államok képviselője is jelen lesz. Szerepel a felajánlások között

több tucat Stinger légvédelmi rakétarendszer, Brimstone-rakéták, Sz-60-as légvédelmi ágyúk, géppuskák,

katonai szállító helikopterek, drónok, és a támogatás részét képezi ukrán katonák kiképzése is.

Nincs döntés a német gyártmányú Leopard-2 harckocsik szállításáról, ami minden bizonnyal kiemelt napirendi pontja lesz a pénteki NATO-tanácskozásnak.

(MTI)

***

Nyitóképen Leopard-2 harckocsi. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Összesen 167 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2023. január 21. 16:56
Ukrajnát a sok fegyverrel be is lehet temetni. Minden fegyverhez ki kell képezni a fegyverforgatót is (többnyire nem Ukrajnában). Lehet, hogy ezek a fegyverek szolgálnak a koporsóra dobott rögként.
dezodor
2023. január 20. 07:57
Katonai szempontból iszonyat fiaskó lesz lesz ez aukrán-amerikai-nato brigádnak ui pár hetes "kiképzés" nem elég egy olyan fegyverarzenálban amely olyan mint egy "fradi-leves" vagyis mindent bele. A ruszkik saját gyártmányú, de primitívebb, ámbár hatásos eszközeivel fel fogják őrölni a hoholokat. És egy idő múlva elfogynak az emberek is, ami a legfontosabb tényező. A frontról jövő videók szerint egyre jobban pusztul az élő erő, és a közkatonák nem rajonganak már a háborúért, van persze pár ezer fanatikus barom, de az elfogott ukránok örülnek hogy életben estek fogságba, mert így túlélik ezt az egészet. Amit az oroszok írtak, az pontosan az amit mondtak az elején, addig picsázzák az ukránokat amíg meg nem adják magukat, és ez a rezsim eltűnik, ha nem, szláv testvériség ide vagy oda, likvidálva lesznek. A nyugati fegyverek sem fognak rajtuk segíteni.
zabszem
2023. január 19. 23:54
Tőlem azt csinál mindegyik, amit akar... Csak az tudná megofordítani a dolgot, ha harcoló alakulatok, katonák mennének oda az ukránok oldalán... Gondolom, az a terv nyugaton, ha majd az ukránok kifogynak, mennek a kelet-európaiak.... A lényeg, hogy nekünk KI KELL MARADNI AZ EGÉSZBŐL VÉGRE! Sem fegyvert, sem katonát nem szabad küldenünk! Meg kell tartanunk a semlegességet! Haljanak meg azok, akiknek olyan nagy a szája!!!
mullner
2023. január 19. 23:21
Az An–225 Mrija a szovjet Antonov tervezőirodában, Kijevben az 1980-as évek második felében kifejlesztett szállító repülőgép. Kijevben oké, de kik dolgoztak a projekten? Nézz utána. "Kinek mit fogad be az agya" Nem bátyja, nem, sajnos ez a tapasztalat és nem 20 éves vagyok :) :( Én minden ukránnak, aki a fronton van azt kívánom, lépjen le és mentse az életét. Ezért az Ukrajnáért kár árva családot maguk után hagyni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!