Itt a magyar külügy válasza az ukrajnai magyar nagykövet beidézésére!

2023. január 28. 12:20

Magyarország sem szavakban sem tettekben nem kíván belekeveredni a háborúba – húzta alá a Külgazdasági és Külügyminisztérium a Mandiner megkeresésére.

2023. január 28. 12:20
null
Kacsoh Dániel
Kacsoh Dániel

„A háború következménye, hogy emberek ezrei halnak meg és egész országrészek válnak pusztasággá. Magyarország ezért akar békét és fegyverszállítások helyett azonnali tűzszünetet. Ez Magyarország világos álláspontja a háború kezdete óta.

– reagált lapunk megkeresésére a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

 

A tárcát annak kapcsán kerestük meg, hogy – mint a Mandiner is megírta – az ukrán külügyminisztérium beidézi Íjgyártó Istvánt, Magyarország ukrajnai nagykövetét, hogy panaszt tegyen Orbán Viktor magyar miniszterelnök Ukrajnával kapcsolatos „elfogadhatatlan” megjegyzései miatt.

Oleg Nikolenko azt írta a Facebookon, hogy Orbán újságíróknak azt mondta, Ukrajna a senki földje, és Afganisztánhoz hasonlította. „Az ilyen kijelentések teljességgel elfogadhatatlanok. Budapest folytatja azt az utat, amelynek célja a magyar-ukrán kapcsolatok tönkretétele” – mondta. Hozzátette: „A magyar nagykövetet behívjuk az ukrán külügyminisztériumba egy megbeszélésre. Fenntartjuk a jogot, hogy más intézkedéseket is hozzunk.”

Lapunk főmunkatársa, Szilvay Gergely véleménycikkét az üggyel kapcsolatban ITT olvashatja!

Nyitóképünkön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, fotó: MTI/Máthé Zoltán

Kapcsolódó cikkek

Összesen 188 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2023. január 29. 07:17
Gondolom készül már a Obertone "Barbárok földje" című könyvének második része. A helyszín "ukrajna" lesz, minden bizonnyal. /A mai "ukrajna" nem érdemli meg, hogy nevét nagy kezdőbetűvel írjál le./
Isten jobb keze
2023. január 29. 01:02
A kakagyártó Petike megsem tud szólalni, úgy elkente a szájukat az ukrán polgármester! Amivel egyet lehet érteni, különösen az 56-os meg jegyzéssel..
Kickbox
2023. január 28. 23:03
Butuskák figyeljetek! Azért mert fideszes vagy szabad neked is gondolkodnod! Orbángagyi a saját ostobaságának az áldozata, aki buta létére nagyot akar mondani, az mindig így jár. Orbán az EU-ban csak azt kapja vissza amit a magyar baloldal felé 12 éve tesz, az EU-ban egy ostoba embernek tartják. És igazuk van, mert gyűlöletet szít magyar és magyar között. OrbánGagyi Magyarország szégyene, mert csak lejáratja a magyarokat. Putyin nem az erkölcsi jót képviseli, ti nem veszitek észre butuskák? Akkor OrbánGagyi, SzíjjártóGagyi vajon melyik oldalon áll, szerintetek a jó oldalon? Butuskák gondolkodjatok végre!
EditBartolák
2023. január 28. 22:48
Méghogy Magyarország akarja tönkretenni magyar-ukrán kapcsolatokat (melyek alapból nem léteznek). Ki rombolta le egy kisebbség kulturális emlékét, a turul szobrot?! Arról nem is beszélve, hogy Magyarország már mennyi ukránnak nyújtott segítséget, gyanítom fordított esetben a magyarokat kiröhögték volna, aztán visszaküldik ahonnan jött.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik