Bahmuti helyzetkép: az ukránoknak nincs elég tüzérségük, és az orosz bekerítéstől tartanak

2023. január 28. 19:43

Az ukrán erők Bahmut megtartásáért küzdenek – számoltak be katonai források a Guardiannek.

2023. január 28. 19:43
null

Az ukrán erők Bahmut megtartásáért küzdenek, ám egyre nagyobb a veszélye a város oroszok általi bekerítésének – számoltak be katonai források a Guardiannek. Ismert: a 70 ezres donbaszi iparváros helyzete azután vált nehézzé, hogy a múlt héten az oroszok bevették a tőle északra elhelyezkedő Szoledart. Ezt az ukránok ezen a héten hivatalosan is elismerték.

Miben áll Bahmut jelentősége?

Bahmut jelentősége, hogy a donbaszi régióban kialakított ukrán védvonalak tengelyében fekszik. Ha elesne, az oroszoknak már „csak” a Kramatorszk mentén húzódó erődítéseket kellene elfoglalni ahhoz, hogy teljesen ellenőrzése vonja a régiót, mely két megyéből, Donyeckből és Luhanszkból áll. Előbbinek csak kevesebb mint kétharmada van orosz kézen jelenleg. A megye ukrán kormányzója közben arról számolt be, hogy

egy reggeli rakétámadásnak 3 halottja és két sebesültje van a szintén Donyeckben található Konsztyantyinivka városában.

„Az oroszok elpusztítanak mindent, ami fedezéknek használható” – folytatja az egyik forrás, aki hozzáteszi: az ukránok másik problémája, hogy nincs elég tüzérségük.

Nyitókép: MTI/EPA/Oleh Petraszjuk

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rizsa
2023. január 29. 20:10
Kievet kéne már bekeriteni.
mokány
2023. január 29. 14:03
Nem helyes kifejezés a " senki földje " . " Vitatott terület " - Orwell szerint .
beobachter1
2023. január 29. 12:03
Az interneten keringő nem hivatalos adatok szerint Valerij Zaluzsnyij, az AFU vezetője beszámolt a Pentagonnak és a NATO-nak az ukrán katonák veszteségeinek számáról. Az ukrán parancsnokság szerint az AFU összesen 232 000 halottat vesztett a különleges művelet kezdete óta. A katonai ökölszabály úgy szól, hogy 1 halottra 3 sebesült jut (1 könnyebb, 2 súlyosabb)! Vagyis a hohol orkok vesztesége saccperkábé 700 000 fő!
beobachter1
2023. január 29. 11:44
Tudom, mi vár ránk. Abban a pillanatban, amikor Vlagyimir Putyin befejezi az ügyét Szeverszkben, Bahmutban és Szoledarban, utána a második vonalon Szlavjanszk-Kramatorszk-Avdejevka következik. Ezután egy ajánlatot tesz majd Putyin a Nyugatnak. Ha azt nem fogadják el, akkor a pokol vár mindannyiunkra, és nem fogják elfogadni - mondta Vucsics
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!