Meghosszabbítják az ukrán menekültek ingyenes utazási lehetőségét a BKK járatain

2022. augusztus 29. 12:57

Az év végéig díjmentesen utazhatnak a háború miatt Budapestre érkező ukránok.

2022. augusztus 29. 12:57
null

December 31-ig meghosszabbítják az ukrajnai menekültek ingyenes utazási lehetőségét a BKK járatain – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn az MTI-vel.

A fővárosi önkormányzat kezdeményezésére a díjmentes utazás – az eddigiekhez hasonlóan – egy személyazonosításra alkalmas ukrán úti okmány (útlevél, személyi igazolvány, tartózkodási engedély) felmutatásával vehető igénybe. Ukrajnában tanuló külföldi diákok ukrán diákigazolvánnyal vagy olyan okirattal utazhatnak ingyenesen, amelyen ukrajnai lakcím is megtalálható.     

A 2022. március 4-én bevezetett ingyenes szolgáltatás vonatkozik az összes BKK-járatra, kivéve a 100E reptéri gyorsjáratot, a siklót, a nosztalgiajáratokat és a hajókat, valamint a HÉV és a főváros környéki „kék” buszok Budapesten belüli szakaszára. A Budapesti Közlekedési Központ továbbra is azon dolgozik, hogy az Ukrajnából érkező menekültek helyzetét megkönnyítse. A társaság az ügyfeleit is arra kéri, hogy utazásaik alatt, ha szükséges, nyújtsanak segítséget a BKK járatain utazó menekülteknek – áll a közleményben.

(MTI)

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ferer
2022. szeptember 10. 12:01
Ezért kell két hetes bérletet venni mert olcsóbb.
néhai Ch.Pilot
2022. augusztus 29. 22:54
"Meghosszabbítják az ukrán menekültek ingyenes utazási lehetőségét a BKK járatain" Meddig? Az Őrs vezér térig? :-D
vamonos
2022. augusztus 29. 17:53
Nálunk is sok már az ukrán menekült (Székesfehérvár), és itt is ingyen utaznak. Nem nehéz kiszúrni őket, mert mindig csoportosan mászkálnak és elég nagy hangon beszélgetnek egymással.
III. Öreg Banya
2022. augusztus 29. 16:27
Igazságtalannak tartom, hogy mi, őslakos budapestiek bármiben is hátrányt szenvedjünk a mocskos élősdi, idepofátlankodó hoholokkal szemben! Éppen ezért, amíg ez az ukifelszopás fennáll, addig én bizony bliccelni fogok, minden kibaszott járaton!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!