Márki-Zay után most esztergomi politikusa is gombának nevezett másokat

2022. november 05. 13:47

Cserép János nem először tesz megbotránkoztató kijelentést, korábban volt, hogy pünkösdvasárnap tetvezve-férgezve indította el az önkormányzati választásra készülve a kampányát.

2022. november 05. 13:47
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Nagy hullámokat vert a hír, hogy az energiaválság következtében az esztergomi önkormányzat bezárná az egyik uszodáját, ugyanis az emelkedő energiaárak miatt százmilliós többletköltséggel járna nyitva tartani a létesítményt. Október végén határozott úgy a város kormánypárti többségű képviselőtestülete, hogy a fűtési idény végéig bezárják az uszoda mellett a művelődési házakat is. 

A döntést azzal indokolták, hogy az energiaárak növekedése 2022-ben 305 millió, jövőre pedig 780 millió forint többletköltséget jelent a városnak. A szigorítások között szerepel, hogy az önkormányzat és vállalatai által fűtött helyiségekben napközben nem lehet több 18 foknál, munkaidőn kívül a fűtést tovább csökkentik, kivételt csak  a gyermekeket és időseket ellátó intézmények képeznek.

Mindenki gomba, aki nem MMM

Az uszodabezárásról szóló vitába beszállt többek között Cserép János helyi önkormányzati képviselő is. A politikus Facebook-oldalán osztotta meg egy nyilvános bejegyzésben, hogy egy SMS-t kapott egy ismerősétől, akit ő csak „a rezsim kis szolgájának” titulál.

„Mindig elképedek, amikor azt látom, hogy a transzparencia hiányában mindent ellepő sötétségbe beleszocializálódott egyének, akikkel konkrétan megetetik ezt a »brüsszeli szankciók miatt« trágyát, mennyire nem értik, hogy hogyan kellene egy normális társadalomban egy bármilyen hatalmi struktúrának, normális közéleti viták mentén, a nyilvánosság előtt működni” – írta bejegyzésében Cserép, majd azzal folytatta, korábban azt hitte, mindenki szeretne a maga ura lenni, egyénileg és csoportosan is, a települése szempontjait és az országot tekintve is. 

– fogalmazott az esztergomi politikus.

Cserép bejegyzését azzal zárta, hogy ezeket az embereket olyannak tartja, akik szeretnek a sötétben lenni, szeretnek trágyát fogyasztani, nincs igényük az autonómiára, megbecsülésre, önállóságra, öngondoskodásra.

– zárta kirohanását a politikus. 

Cserép János időközben törölte ominózus bejegyzését közösségi oldaláról, ám az internet nem felejt: 

Kitől tanulhatta a gombázást?

A tavaszi országgyűlési választási kampányban került elő Márki-Zay Péterről több felvétel, amint honfitársait gombának nevezte, majd még el is mondta róluk, hogy sötétségben tartják és trágyával etetik őket. 

– fogalmazott az ellenzék korábbi miniszterelnök-jelöltje egy lakossági fórumon. 

Nem kellett a szomszédba menni az alpári stílusért

Cserép Jánosról korábban a Mandiner hasábjain is írtunk: az esztergomi önkormányzati képviselő polgármesterjelöltként indult a 2019-es önkormányzati választásokon, kampányát pedig tetvezéssel és férgezéssel rúgta be.

– írta honlapján éppen pünkösdvasárnap a politikus. 

Cserép azzal is a hírekbe került, hogy Amerikáig rohanna a Facebook-moderálásának érdekében. Akkor egy kommentben jelezte, nem tudja, van-e a nagykövetségnek bármi informális kapcsolata a Meta felé,

Az esztergomi uszoda ügyében a helyiek petíciót indítottak, azt kérve, hogy ne zárják be a fűtési időszakra a város egyik uszodáját. Ennek hatására a városvezetés úgy határozott, hogy megengedi a szabadtéri medence sátortető nélküli használatát azoknak, akik igénybe vennék a szolgáltatást.

A nyitóképen Cserép János épp Márki-Zay Péterrel együtt kampányol. A kép forrása: Facebook

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
világbéka
2022. november 06. 14:50
Ezek munkásőrből egyből jobboldali keresztény demokraták lettek úgy segitettek szétverni és elkótyavetyélni minden magyar üzemet. Lehet, hogy csak kevesen emlékeznek az első váci privatizációs botrányra. A váci húsüzem bezárásának és az ezt megelőző éhségsztrájk híre a kilencvenes évek elején bejárta az országos sajtót. Ebből kerestem elő két helyszíni tudósítást és egy Híradó riportot a tüntetésről. Éhségsztrájk szalámik, karajok, pacalok között hm.pngTegnap reggel nyolc órakor éhségsztrájkba kezdtek a Pest- Nógrád Megyei Állatforgalmi és Húsipari Vállalat dolgozói. Elhatározták: addig nem esznek, amíg a vállalat igazgatója, Mátyus Ferenc le nem mond arról a tervéről, hogy Vácról 150 munkást elbocsát, illetve amíg le nem mond hivataláról. A dolgozók azt is követelik, hogy gyáregységük önállósulhasson, mert véleményük szerint a tavalyi 43 millió forintos hiány helyett akkor profitot termelnének. a vágóhídon lopások, betörések voltak. Elvittek paprikát és egyéb adalékanyagokat is. Bizonyítsák be, hogy nem így van. Különben is rájuk csak akkor lenne sértő, ha nyilvánosan hangzik el vagy jegyzőkönyvbe került volna az egész. https://vacregen.blog.hu/2020/10/16/egy_vaci_husuzem_kalvariaja
Lobodi
2022. november 05. 23:47
Ez a gomba duma már bevált áprilisban is. Csak így tovább.
18.0 fok
2022. november 05. 18:00
mindig vicces, amikor a fideszes moslékpropaganda bayerrel a tarsolyban egyesek szóhasználatán hüledezik álszentül.
vemiko
2022. november 05. 17:35
"szeretetország"...ellenzéki módra! hiteles kommunikáció, bravo
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!