Hetilap

Nick Vujicic

A keresztényeknek részt kell venniük a politikában
V. évfolyam 38. szám

Márki-Zay: Amíg a választókat úgy tartjuk, mint a gombát, addig a rezsicsökkentéssel lehet választást nyerni

2021. november 26. 16:26

Eddig nem látott videórészlet került elő, amelyen az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a rezsicsökkentésről és a migrációról fejti ki álláspontját.

2021. november 26. 16:26
null

Dömötör Csaba közösségi oldalán osztott meg egy videórészletet Márki-Zay Péterről, amelyen az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a rezsicsökkentésről és a migrációról fejti ki álláspontját.

A felvételen Márki-Zay arról beszél, hogy szerinte a migrációval

meg lehet nyerni egy választást mindaddig, amíg az embereket sötétben tartjuk és trágyával etetjük.”

A rezsicsökkentéssel kapcsolatban az ellenzéki miniszterelnök úgy fogalmaz:

amíg a választókat úgy tartjuk, mint a gombát, addig a rezsicsökkentéssel, a migránsozással és a többivel lehet választást nyerni”.

A miniszterelnök-jelölt idézett kijelentéseit az alábbiakban hallgathatja vissza:

***

Kapcsolódó

„Nem ismerek senkit akit bántottak volna” a migránsok

Márki-Zay eddig is következetesen bevándorláspárti állásponton volt. Könyvében például „egy nagy horderejű amerikai kutatásra” hivatkozva azt mondta: „összességében inkább pozitív, mint negatív hatást gyakorolt a nagyszámú, egy időben történő bevándorlás a térség gazdasági fejlődésére”.

A baloldali miniszterelnök-jelölt egy másik alkalommal (egy lakossági fórumon) arról beszélt, hogy szerinte nem bántanak senkit a migránsok. Mint fogalmazott: „a legnagyobb veszélyt én nem abban látom, hogy itt tömegével jönnének a migránsok, hál istennek nem ismerek senkit akit bántottak volna”. Mindehhez hozzátette azt is, hogy – álláspontja szerint – az illegális migráció politikai manipulációs eszköz.

„A rezsicsökkentés népbutítás”

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a rezsicsökkentés kapcsán is többször kifejtette: nem ért egyet az Orbán-kormány álláspontjával. Mint arról lapunk is beszámolt, legutóbb épp népbutításnak titulálta a rezsicsökkentést. Mint fogalmazott: szerinte „mindent lehet jól csinálni, okosan csinálni, meg lehet ostoba módon csinálni, lehet néphülyíteni”.

Márki-Zay eddig is következetesen bevándorláspárti állásponton volt. például hivatkozva azt mondta: A baloldali miniszterelnök-jelölt egy másik alkalommal (egy lakossági fórumon) arról beszélt, hogy szerinte Mint fogalmazott: Mindehhez hozzátette azt is, hogy – álláspontja szerint – az illegális migráció politikai manipulációs eszköz. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a rezsicsökkentés kapcsán is többször kifejtette: nem ért egyet az Orbán-kormány álláspontjával. Mint arról lapunk is beszámolt, legutóbb épp  a rezsicsökkentést. Mint fogalmazott: szerinte

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik