Trianon-kötetet adott Horváth Csabának a Fidesz-frakció

2022. október 26. 13:51

Így reagáltak a képviselők arra, hogy Horváth Csaba angolul írt egy magyar anyanyelvű erdélyi polgármesternek.

2022. október 26. 13:51
null

A trianoni békeszerződés 100. évfordulója alkalmából kiadott Trianon 100 kötetet adott át a Fidesz-KDNP fővárosi frakciója nevében Dódity Gabriella Horváth Csaba MSZP-s politikusnak, Zugló polgármesterének a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt, az erdélyi testvértelepülésnek angolul írt meghívó miatt.

Dódity Gabriella azt kéri a polgármestertől, hogy ha elolvasta a három kötetet, adja át Arató Gergelynek, a DK országgyűlési képviselőjének.

Az ajándékozás előzménye, hogy Borbély Ádám, a zuglói Fidesz választókerületi elnöke közösségi oldalán számolt be arról, hogy

Horváth Csaba angol nyelvű levélben hívta meg Csíkcsicsó polgármesterét, a magyar anyanyelvű Péter Lukácsot

egy zuglói ünnepségre.

Borbély Ádám arról is beszámolt, hogy Zugló másik erdélyi testvértelepülése, a Brassó megyei Alsórákos nem kapott meghívót a kerület „születésnapjára”.

Kapcsolódó

 

Angolul írt levelet Zugló MSZP-s polgármestere csíkcsicsói kollégájának

Angolul írt meghívó levelet Zugló MSZP-s polgármestere csíkcsicsói kollégájának, a magyar anyanyelvű Péter Lukácsnak - számolt be közösségi oldalán Borbély Ádám, a választókerület fideszes elnöke. Most vagy az van, hogy Karácsony Gergely távozása után az angol lett a hivatalos nyelv az önkormányzatnál, vagy a baloldal még mindig nem érti, hogy Székelyföldön magyarok élnek" - fogalmazott a fideszes politikus.

 

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Abiondi
2022. október 26. 19:26
Csíkcsicsó polgármestere helyében én írnék egy korrekt válaszlevelet Horváth Csacsinak, hogy kenje a hajára a meghívását, persze rovásírással és pecséttel!
Chardonnay99
2022. október 26. 18:41
Horváth Csacsinak két percbe tellett volna utánanéznie az interneten, és ez kínos felsülés elmarad. Zugló büszke lehet, hogy ilyen alapos, körültekintő polgármestere van.
KBA98
2022. október 26. 17:05
szemét
Péterffy
2022. október 26. 16:06
De... de... de... hogy lehetnek ezek ennyire buták?! Felfoghatatlan a sötétség az ellenzékben. Az egyik Jeszenszki-zik Zelenszky helyett, a másik ál-Klicskóval dumál telón két méh-legeltetés között, a harmadik lekúrja Orbánt, hogy miért akarunk 2030-ra olimpiát ("2032-ben lesz, de az is el van ígérve másnak" -hangzik el az ismert videóban), erre itt ez a zakkant, aki nem tudja, hogy akinek ír, az magyar. DAFUQ?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!