Kiszállt a NAV a Bajnai-féle DatAdathoz

2022. október 11. 16:45

A rendőrség is vizsgálódik. Szerdán a DatAdat tagadta, hogy házkutatást tartottak volna náluk.

2022. október 11. 16:45
null

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, májusban nyomozás indult a Márki-Zay kampányát segítő DatAdat-csoporttal kapcsolatban, akkor a Mediaworks Hírcentrumát az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatta a nyomozás elindításáról.

Kiszállt a NAV a DatAdathoz

A Magyar Nemzet információi szerint a napokban házkutatást tartott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Bajnai Gordon korábbi kormányfőhöz és egykori titokminiszteréhez, Ficsor Ádámhoz köthető DatAdat cégcsoport magyarországi részlegénél, a DatAdat Professional Kft-nél.

Ismert,

a DatAdat-botrány azután robbant ki, hogy kiderült, a 2022-es kampányban hozzávetőleg egymillió választót érhetett el telefonhívásokkal, sms-ekkel.

A kampányban a céggel szemben az a vád fogalmazódott meg, hogy törvényes adatgyűjtést végeztek-e, hiszen olyan kormánypárti szimpatizánsok is kaptak hívásokat Márki-Zayéktól, akik vélhetően nem adták meg elérhetőségeiket nekik.

A Bajnai-féle cég szerint lejárató kampányt folytatott ellenük a sajtó, hiszen – mint állítják – nem folytattak tiltott adathalászatot. Erről itt olvashat bővebben.

Azonban az ügyben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz számos panaszbeadvány érkezett. Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke pedig a Magyar Nemzetnek adott korábbi interjúban bejelentette, hogy feljelentése nyomán személyes adattal való visszaélés gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Frissítés: A DatAdat szerdán kiadott egy közleményt, melyben tagadják, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) házkutatást tartott a DatAdat cégcsoport magyarországi részlegénél, a DatAdat Professional Kft-nél.

Cikkünk megjelenése után reagált a sajtóban megjelent cikkekre a DatAdat és Bajnai Gordon kisebbségi tulajdonos is. Állításuk szerint tisztességesen működik a cég, nem csaltak adót, minden jogszabályt betartottak. Nyilatkozatukat itt és itt olvashatják.

és kisebbségi tulajdonos is. Állításuk szerint tisztességesen működik a cég, nem csaltak adót, minden jogszabályt betartottak. Nyilatkozatukat és olvashatják.

Nyitóképen: Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője, megválasztott európai parlamenti (EP-) képviselője (j) és Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja, az Együtt-PM politikusa a pártszövetség eredményváróján Budapesten, egy Dob utcai szórakozóhelyen az európai parlamenti választás napján, 2014. május 25-én. Fotó: MTI /Máthé Zoltán

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
evpus
2022. október 12. 06:03
A fehér transzparensen kilenc fekete kereszt emlékeztet azokra az egykor volt libatenyésztőkre, akiknek az öngyilkossága összefüggésbe hozható a 2000. és 2005. közt Bajnai Gordon vezérigazgatósága alatt működő Wallis Rt. tulajdonában álló Hajdú-Bét botrányos csődjével. Mint ismeretes, az ország egyik legnagyobb baromfifeldolgozója 2003-ban a piac nemzetközi válsága miatt fizetésképtelenné vált. A Hajdú-Bétnek beszállító libatenyésztők évekig hiába követelték a mintegy öt és fél milliárd forintos kintlévőségüket...
Isten jobb keze
2022. október 12. 00:42
Orbánhoz, és családjához bezzeg nem mernek kimenni??!! Xdxd
fintorman
2022. október 11. 22:23
Helyes.
masikhozzaszolo
2022. október 11. 19:06
Na, ez olyan, mintha a kőoroszlán hasát simogatnád, hogy doromboljon. Hol a fenébe van Magyarországon olyan bíróság, amelyik jogerősen ítélné el a baloldalt. Ne hülyéskedjünk már! Ua. Cseh Katka.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!