Feljelenti a Datadat az egész jobboldali sajtót

2022. május 09. 18:29

Szerintük lejárató kampányt vezetett ellenük a sajtó, a Bajnai-féle cég állítja, nem folytattak tiltott adathalászatot.

2022. május 09. 18:29
null

„Az index.hu irányításával kezdődött, majd a Mediaworks és a közmédia által továbbvitt lejárató kampány kiindulópontjában az a minden alapot teljes mértékben nélkülöző állítás állt, hogy a Datadat millió számra küldött ki kéretlen SMS üzeneteket választópolgároknak az ellenzéki kampány megbízásából. Ez az állítás nem igaz, a Datadat ilyet nem tett és nem is működött közre ebben” – derült ki a cégcsoport hivatalos oldalán közzétett közleményből.

A kiadvány azzal folytatódik, hogy „éppen ezért, egy tudatos, központilag szervezett rágalmazási kampány gyanúját veti fel, hogy napról napra újabb és újabb propagandacikkek jelentek meg ezt a hamis állítást sulykolva, miközben soha semmilyen formában nem volt a Datadatnak köze az ominózus SMS-kampányhoz és ezt nyilván a szerzők is tudták”.

Majd hozzátették, „ha esetleg nem tudták volna, akkor megkérdezhették volna a cégünket, amit soha nem tettek meg vagy akár elolvashatták volna a cégünk honlapjára kikerült cáfolatot, hiszen annak idején

„Ugyanakkor a megjelent cikkek száma, a lejárató kampány szervezettsége és intenzitása könnyen alakíthatta ki azt a látszatot, hogy a Datadat illegális és etikátlan tevékenységet folytat” – hívták fel a figyelmet.

A közlány kitér arra, hogy „ezzel szemben a tény az, hogy a Datadat egy nemzetközi cégcsoport, ügyfeleinek a döntő része nem magyarországi. Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt 6 év során sikerült felépítenünk egy nemzetközileg is eredményes vállalkozást:

árbevételének döntő részét nem magyar ügyfelektől szerzi, és az Egyesült Királyságtól Hollandián és Németországon át az Európai országok meghatározó részében rendelkezik önálló megbízásokkal”.

Megtették a szükséges jogi lépéseket

„Az elért sikereink és jó üzleti hírnevünk védelme érdekében, ígéretünknek megfelelően, megtettük a szükséges lépéseket. A Datadat csoport érintett társaságai valamint az érintett magánszemélyek

a mindösszesen 29 internetes hírportál által sorozatosan megjelentetett cikkekben leírt, valamint 2 országos TV csatorna híradójában elhangzott, a becsületük csorbítására alkalmas hamis tényállítások miatt” – húzták alá.

„Addig is, amíg az igazságszolgáltatás végzi a dolgát, az ezzel foglalkozó sajtómunkások figyelmét felhívjuk a legelemibb újságírói normák betartására, az érintett felek megkérdezésére, a rendelkezésre álló álláspontok és tények figyelembevételére” – zárta a cégcsoport a közleményt.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kubota
2022. május 10. 14:29
Ha bajnairól van szó, vigyázat! Ő akkor is hazudik, ha kérdez!
lhotx
2022. május 10. 08:28
BALfaszék esete a jobbról kerülő sajtóval. Csakhogy az adatbázist BIZONY NEM a sajtó ????ta szét nektek, agyaskám! Az után KI FOG NYOMOZNI? Az észt, az ukrán, vagy a francia elhárítás? A magyar nyomozószerv eljut addig, amíg -- de utána NEM ADHAT KI SEMMIT. Hol fogod bizonygatni az igazad, nemzetközi bíróság előtt? Észlények, túlfizetett ész...
pollip
2022. május 09. 21:06
Nem értettek hozzá és ott sem voltak. Mint a Hajdúbétnél.
bispora
2022. május 09. 20:32
Fogadjunk, hogy Helsinki bizottság valamelyik ügyvédje képviseli őket. Itthon mindenhol veszítenek-fellebeznek, aztán majd Strasbourgban végül megnyerik a pert az ott szorgoskodó empatikus bíráknak hála...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!