Szijjártó: Magyarország az elektromos autóipar egyik európai fellegvára lett

2022. szeptember 12. 20:47

Gigaberuházást visz a Bosch Zala megyébe.

2022. szeptember 12. 20:47
null

A tárcavezető az alapkőletételen arról számolt be, hogy az állam 1,2 milliárd forint támogatást nyújt a projekthez, amelynek keretében a német hátterű cég autonóm vezetéshez kapcsolódó fejlesztéseket és teszteléseket végez majd hazánkban. Beszédében kiemelte, hogy mind a három prémium német autómárka, amelyek Németországon és Kínán kívül egyedül itt rendelkezik gyártóbázissal, valamint az autonóm vezetéshez kapcsolódó kutatások terén más,

világelső német vállalatok is fontos kutatási helyszínként tekintenek hazánkra.

Szijjártó Péter kiemelte, az a cél, hogy hazánk átlépjen a „Made in Hungary” időszakából az „Invented in Hungary” időszakába.

A tárcavezető beszélt arról is, hogy Európában komoly biztonsági, migrációs, gazdasági és energetikai válság van, de 2010 óta több krízis is sújtotta a kontinenst és ezekből Magyarország mind megerősödve került ki.  Szavai szerint ez egyértelműen azért alakult így, mert a válsághelyzetekre mindig sajátosan magyar válaszokat adott a kormány.

– szögezte le. 

Szijjártó Péter azzal folytatta, amíg mindenki azt várta, hogy majd valamikor jönnek az oltóanyagok, mi megvásároltuk azt egy másik földrajzi irányból, nem elfogadva azt, hogy ez politikai állásfoglalás lenne. Kiemelte, amikor mindenki szociális alapon akart segélyeket osztani, akkor a kormány Magyarország legnagyobb gazdaságfejlesztési és beruházástámogatási programját indította el.

– jelezte.

Szijjártó Péter szerint a legjobb védekezés a támadás, ezért a cél a legnagyobb és legfejlettebb technológiai színvonalú beruházások Magyarországra vonzása, enélkül nem lehetséges a növekedés fenntartása. Mint emlékeztetett, erre jó példa, hogy a világgazdasági nehézségek ellenére is megdőlt tavaly és idén is a valaha volt legnagyobb beruházás rekordja, méghozzá mindkettőt a forradalmi átalakuláson keresztülmenő autóipar területén jelentették be.

A miniszter úgy vélekedett, hogy hazánk mára az elektromos autóipar egyik európai fellegvára lett, amihez egyebek mellett az is kellett, hogy itt a legalacsonyabbak a termelő és fejlesztő cégek adóterhei, illetve hogy a kormány nem hajlandó politikai vagy ideológiai kérdésként tekinteni az energiaellátásra.

– mondta.

Szijjártó Péter rámutatott, hogy továbbra is a német cégek alkotják a legnagyobb beruházói közösséget Magyarországon, a kétoldalú forgalom tavaly csúcsot döntött és az idei év első hat hónapjában is nyolc százalékkal bővül, s meghaladta a féléves 32 milliárd eurót. Az eseményen együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá a Széchenyi István Egyetem és a Bosch csoport képviselői.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. október 27. 10:16
Ez azt jelenti, a 200 mérnökre, hogy hatszázezer forintot adunk, mondjuk egy havi bérét egy mérnöknek, kb. Ennyivel támogatjuk.
Lajoss
2022. szeptember 13. 15:03
Göd..Debrecen..környezetpusztítás felső fokon..van mire büszkék lennünk..
Carcess
2022. szeptember 13. 13:55
hazánk átlépjen a „Made in Hungary” időszakából az „Invented in Hungary” időszakába a munka érték növelésének a kulcsa ez is több ember nincs aki dolgozzon ezért kell, hogy többet érjen a magyar munka
llnnhegyi
2022. szeptember 13. 08:38
A komenisták zsugorodnak, töppednek, Gyurcsány Ferenc újból felönt a garatra! Végük van. Apró Piroska néni szaros lapickaval püföli kergeti Ferit, Klárát! "-Elqrtatok mindent!" Vadai Ágnes tébolyultan meztelenül szaladgál körülöttük! --- Piros a paradicsom nem sárga Magyarország előre megy nem hátra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!