A királynő halálával változik a himnusz is

2022. szeptember 08. 21:52

Eddig „Isten óvja a királynőt” volt, mostantól „Isten óvja a királyt” lesz.

2022. szeptember 08. 21:52
null

Az Egyesült Királyság himnusza II. Erzsébet királynő haláláig God Save the Queen volt, azonban az uralkodó halálával III. Károly került a trónra, így ettől a pillanattól kezdve a himnusz is megváltozik God Save the Kingre, azaz mostantól azt éneklik, 

„Isten óvja a királyt!”

A himnusz szövege másban nem változik, egyedül a két szó cserélődik, szerencsére hasonló a kiejtésük így nagy bonyodalmat nem okoz majd. 

Nyitókép: Saul Loeb/AFP

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sincero
2022. szeptember 09. 15:18
De hiszen úgy tudtuk, hogy nincs is olyan, hogy "nő és férfi" - queen és king. Most aztán nyakig benne vagyunk a bizonytalanságban.
reepcze
2022. szeptember 09. 14:16
De mit énekelnek az interregnum idején? A királynő már nem él, a királyt még nem koronázták meg.
Vakfolt
2022. szeptember 09. 09:12
"A himnusz szövege másban nem változik, egyedül a két szó cserélődik, szerencsére hasonló a kiejtésük így nagy bonyodalmat nem okoz majd." Hát ez nem annyira biztos..
pulsarito
2022. szeptember 09. 08:49
kicsit túlzás, hogy csak a Queen, King csere történik, mert a himnusz szövegében az uralkodóra több hivatkozás is van (her, she) ezek is cserélődnek a hímnemű változatra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!