Eddig azt gondolta, sosem venne Daciát? Nézze meg ezt!

2022. szeptember 19. 17:43

Így nézne ki a jövő szabadidős autója a márka szerint.

2022. szeptember 19. 17:43
null

Új tanulmányautóval jelentkezett a Dacia: a Manifesto nevű elektromos SUV mindent tud, amit egy természetjárásra is ideális utcai terepautónak tudnia kell. Mivel koncepcióautó, nem sorozatgyártásra tervezték, célja kizárólag az, hogy felsorakoztassa, milyen megoldásokat kínálna a Dacia a jövő SUV-jaiba – írja a foter.ro.

A Manifesto robusztus dizájnjával leginkább a Tesla irányzatát követi. Öko-okos megoldásai kétség kívül figyelemre méltóak, ilyenek például az egyszerűen leszerelhető, keresőlámpaként is működő fényszórók, a hálózsákká alakítható üléshuzatok, az asztallá vagy munkafelületté alakítható hátsó tér.

A terepautónak nincs szélvédője, hiányoznak az ajtók, ablakok is, ezzel együtt összkerékmeghajtása, hasmagassága, defektmentes gumiabroncsa is ideálissá teszi a természetközeli utazásokra, nem beszélve a csomagtárolás egészen újszerű megközelítéseiről. Az viszont mindössze üzenetértékkel bírhat, hogy a koncepcióautó műszerfalát parafából, a kasztni teljes egészét pedig újrahasznosított műanyagból képzelték el, a fenntarthatóság jelszava alatt – olvasható a cikkben.

 

Önnek hogy tetszik? 

Nyitókép: motor1.com

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2022. szeptember 20. 16:01
"utcai terepautónak" Utcai terepjáró, szélvédő-, ajtók és ablakok nélkül?
Falitszisz
2022. szeptember 20. 12:03
A két legjobb autó a Renault és a Dacia. A Renault logója egy pina, a Daciáé sörnyító. Férfinak mi más kellhet? Amúgy Dacia Lodgy a családi autónk: be lehet ülni kalapban - óriási pirospont középső üléssorban elfér három gyerekülés - világritkaság a harmadik üléssor (ún. szükségülés) több helyet biztosít, mint ELŐL pl. VolvoS60 vagy MB C kl. A kedvencem az a jószág, amelyik 10-15 milliós, kvázi luxus járművel kell útra reggelente a csótányos panelból. Én inkább élek a paradicsomban és járok biciklivel. Vagy Daciával.
Lanchaster
2022. szeptember 20. 10:43
Az 5 éves unokám ilyet épített legóból, de szétszedte, mert szerinte ronda lett... :)
Zeno13
2022. szeptember 20. 10:38
A fiammal tegnap pont ilyet raktunk össze,volt vagy egy óra. Nehéz szülés: -)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!