Berlin elkezdi kikapcsolni a történelmi emlékműveit megvilágító reflektorokat

2022. augusztus 01. 12:58

A városvezetés így próbál energiát megtakarítani az orosz gázhiány miatt.

2022. augusztus 01. 12:58
null

Berlin elkezdi kikapcsolni a történelmi műemlékeit megvilágító reflektorokat, így próbálnak energiát megtakarítani az orosz gázhiány miatt – értesült a Sky News.

A döntés értelmében mintegy 200 épület és egyéb nevezetesség, köztük a berlini vöröstéglás városháza, az állami operaház és a Charlottenburg-palota sötétül el éjszakánként – közölték a héten a német főváros tisztségviselői.

Hannover már elzárta a melegvizet, extraadóval terhelik a gázfogyasztókat

A berlini városvezetés döntése nem egyedülálló az országban. Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Hannoverben az orosz gázválság miatt minden középületben lekapcsolták a fűtést és hideg zuhanyzásra váltottak.

Mindezek mellett a német kormány októbertől gázilletéket is kivet a fogyasztókra. Az extraadó célja, hogy a szolgáltatók minden gázfogyasztóra átháríthassák a beszerzési árak erőteljes emelkedését.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2022. augusztus 04. 01:50
És a birka németekkel még ezt is meg lehet csinálni. Genetikailag alattvaló nép. A vezetésük meg genetikailag alávaló. :-D
Silcon
2022. augusztus 01. 18:50
Itthon a közvilágítás fogyasztása kb. 4% (régebbi adat), a hálózati veszteség kb. 6% (2021). Ez arányaiban nagyobb rombolást végez a lelkekben, mint amennyit megspórolnak rajta. Látszattevékenység, de legalább látványos. '80-as évek: Látod azt a nagy sötétséget ott? Azok Bukarest fényei!
bagira
2022. augusztus 01. 18:27
Brüsszeli parlament villany-gázszámláját hozzák már nyilvánosságra .
bagira
2022. augusztus 01. 18:14
Ursulát-Merkelt 1 szoba konyha komfort nélküli házba lakoltassák ki , na az lenne az igazi energia takarékos . Valaki kérdezze már meg Brüsszelben energiával hogyan takarékoskodnak , például minden képviselő külön bejáratú fürdőszobás titkári lakosztályát megszüntetik . Parlamenti osztályon felüli napi élelmezését megvonják , mindenki menjen önkiszolgáló étkezdébe. Vagy félfizetésüket megvonják különféle plusz pénzeket elveszik tőlük . Vagy a hatalmas parlamentet félvilágítással látják el , hisz a teremben csak lézengenek .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!