Életre kelt 1848 világa – izgalmas fotók a Petőfi-film díszleteiről!

2022. augusztus 26. 13:01

Folyamatban a Most vagy soha! című Petőfi-film megvalósulása. Helyszíni fotóink a fóti forgatáshoz készült díszletekről!

2022. augusztus 26. 13:01
null
Farkas Anita

Zajlik ér a Most vagy soha! című film forgatása, az 1848. március 15-i eseményeket feldolgozó mozi összesen 4, 7 milliárdos támogatásból készül.

A nagyszabású produkció kétmilliárdos díszletét Fóton építették fel. A reformkori épületegyüttes az állam tulajdonában marad, és remélhetőleg minél több magyar és külföldi rendező választja majd a jövőben hasonló korban játszódó alkotások helyszínéül.

Az acélszerkezetekre felhúzott tartós építmények egyelőre „a Petőfi-film” majdhogynem főszereplői, a pesti és budai utcarészletek – üzletek kirakatai, mások mellett a Landerer és Heckenast nyomda, illetve a Helytartótanács homlokzata  és a kívül-belül teljesen újjáépített Pilvax –

korhű másolatként idézik meg a 19. század közepi nagyvárosi mindennapokat.

A tervek szerint 2024-ben első felében bemutatandó Most vagy soha! rendezője Lóth Balázs, Petőfi Sándor szerepében Berettyán Nándort láthatjuk, Horváth Lajos Ottó pedig cári titkosrendőrként lohol a márciusi ifjak nyomában.

Hamarosan részletes cikkben számolunk be a helyszíni bejárásról és az ott elhangzottakról - addig is itt vannak a díszletekről készült fotóink.

Fotók: Ficsor Márton


 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. augusztus 27. 14:08
Tengernyi közpénz NER ficsúroknak..
Akitlosz
2022. augusztus 26. 18:49
Jó az árlap. Semmi nem kerül egyetlen forintba sem. Bezzeg ma! Semmit nem kapni egyetlen forintért. Kettőért sem.
VakzKommondor
2022. augusztus 26. 14:42
Pedig ez a Szente gyerek egész tehetséges, sőt eredeti Miért áll egy ilyen kistafírozott álmodoros fajankó mellé?
VakzKommondor
2022. augusztus 26. 14:36
Járkál ez a z pluszos díszfasz a kinőtt gatyájában. erre tényleg van igényetek nertársak? Nem Ment volna mondjuk bármire hasznosabban a közpénz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!