Szijjártó: Magyarország déli határa migrációs ostrom alatt áll

2022. július 14. 13:34

A külügyminiszter rámutatott, idén már több mint 120 ezer illegális migránst tartóztattak fel a magyar határon.

2022. július 14. 13:34
null

Az illegális migráció miatt Magyarország déli határa gyakorlatilag ostrom alatt áll – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Bécsben sajtótájékoztatón, miután megbeszélést folytatott Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszterrel.

Elmondta, hogy

idén már több mint 120 ezer illegális migránst tartóztattak fel a magyar határon,

két és félszer annyit, mint tavaly ilyenkor. A migránsok ráadásul agresszív és erőszakos magatartást tanúsítanak, felfegyverkeztek, és „nem szégyellik használni a fegyvereket” – húzta alá.

„A békére kell törekedni”

Hangsúlyozta, a kormány nagyra értékeli, hogy az illegális bevándorlás elleni fellépésben Ausztria közös álláspontot képvisel Magyarországgal.

Szijjártó Péter az ukrajnai háborúval kapcsolatban beszélt arról is, hogy most már egyértelműen a békére kell törekedni. Értésre adta: a kormány nem engedi, hogy a magyar emberek fizessék meg a háború árát, és a nemzeti érdekeket kell figyelembe vennie az energiaellátás biztosítását illetően is.

Szijjártó Péter Alexander Schallenberggel közös sajtótájékoztatóját alább tekinthetik meg:

(MTI)

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2022. július 15. 12:03
Kiadni a tuzparancsot az Orszagba betorokre, es akkor nem lesz tobb ostrom !
csjanos
2022. július 15. 10:39
....PÉTER!!!!...nem megállapodni,hanem KÖZÖLNI kellett volna ezekkel a szemét sógorokkal hogy holnaptol zárt folyosót nyitunk Szerbia és köztük a migránsoknak...ennyi...
foldizs
2022. július 15. 07:42
Szijjártó vajon ismeri az ostrom szó jelentését?
bandi-NER
2022. július 15. 07:37
Szíjjas Kaka és Schallenberg csak a migráció ügyében értett egyet. Az Oroszországhoz fűződő viszony és az atomenergia kérdésében gyökeresen más pozíciót foglalnak el
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!