Baloldali politikusok szerepét vizsgálhatja az ügyészség a katatörvény módosítása miatti hídfoglalás ügyében

2022. július 19. 19:15

A tüntetés miatt Tényi István tett feljelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.

2022. július 19. 19:15
null

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) indíthat nyomozást a baloldali politikusok által támogatott, múlt hét keddi hídfoglalás ügyében – derült ki a Mediaworks–Hírcentrum birtokába jutott hatósági határozatból. Mint ismert, aznap baloldali politikusok kezdeményezésére a kata módosítása ellen tüntető tömeg a Margit hídra és az Erzsébet hídra is átvonult, ahol blokkolták a forgalmat, és mind az autók közlekedése, mind a tömegközlekedés leállt, emiatt pedig feljelentették az érintetteket – írták.

A Hírcentrum beszámolt arról, hogy Tényi István a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK) feljelentést tett, a rendőrség ugyanakkor – ahogy az az áttételi határozatukban is olvasható – úgy ítélte meg, hogy a baloldali politikusok miatt ebben az ügyben kizárólag a KNYF vizsgálódhat, így a feljelentést – elbírálás céljából – nekik küldték meg.

Több ellenzéki politikus is megjelent a tüntetésen

A portál felidézte, hogy a keddi hídfoglalást megelőzően a Kossuth térre meghirdetett demonstráción 

megjelentek a Gyurcsány vezette baloldal képviselői, valamint több ellenzéki politikus is.

A cikk többek között Szabó Tímeát, Tordai Bencét és Mellár Tamást említi a Párbeszéd frakciójából. De MSZP-s, momentumos, LMP-s, jobbikos és DK-s politikusok is feltűntek – tették hozzá. Felidézték, hogy a Momentum Mozgalom elnökének kezdeményezésére a parlament előtt tüntető tömeg a Margit híd irányába indult.

Gelencsér Ferenc pártelnök hangosan biztatta a tömeget, hogy zárják le a Margit hidat

– mutattak rá.

A rendőrség be nem jelentett gyűlésnek nevezte az eseményt

Mint ismert, nem sokkal 11 óra után a tüntetők egy csoportja a híd pesti hídfőjénél akadályozta a forgalmat, az autók és a villamosok álltak. A tüntetők egy másik csoportja a híd közepét foglalta el a margitszigeti lejárónál. A rendőrök a helyszínen felszólították a tüntetőket, hogy ne akadályozzanak másokat a szabad mozgásban, és vonuljanak az úttestről a járdára.

A rendőrség a közleményében be nem jelentett gyűlésnek nevezte az eseményt.

A hatóság arról is beszámolt, hogy garázdaság miatt előállítottak egy férfit a Margit hídi tüntetésről, mert leköpött egy járőrautót – emlékeztetett a Mediaworks-Hírcntrum.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

 

***

A Mandiner heti kibeszélő podcast-sorozatában Bayer Zsolt közreműködésével beszéltük át a közéleti fejleményeket, ahol szóba került a katatüntetés is.

Podcastunkat megtekintheti itt:

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2022. július 20. 09:30
Én az ilyen arrogáns hídfoglalókat odaláncolnám a hídhoz. Vizet, meg kenyeret és sót kapnának. És amikor már harmadjára is magukalá szartak, akkor engedném őket haza, hogy elgondolkozhassanak a következő hídfoglalásukon. Fölöslegesen se rendőrt, se ügyészt nem terhelnék miattuk...
lolek
2022. július 20. 09:16
Remélem a hangtölcséres és sikkasztó Cseh Katalin nem sokáig lesz szabad, és börtönbe fog kerülni.....
NZoltán
2022. július 20. 08:42
Na..., ismerve a a hazai "el-nem kötelezett és független " ügyészség "hatékony" módszereit, ilyen ügyekben eredményt a legközelebbi 10 éves tervben fognak hozni, ha addig az akták el nem tűnnek valahol egy páncélszekrény aljában. Lám, vizsgálgatják a Katka 4,8 milliárdos (nem milliós !! ) ügyét is, de eredmény...( 0) eddig. Tekintettel a nyomozásra, nagy a csend és eredmény ott sem várható hamarabb. Addig meg majd elévül a vád !
Davidov
2022. július 20. 07:27
Árnyékra vetődtetek, a politikai megrendelés pedig elterelés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!