Deutsch Tamás: Az európai baloldal veszélyezteti egész európai energiaellátás biztonságát

2022. július 05. 17:53

Az EP-képviselő szerint a baloldal javaslatával megakadályozná, hogy a földgáz és az atomenergia zöld minősítést kapjon.

2022. július 05. 17:53
null

Az európai és a vele szorosan együttműködő magyar baloldal veszélyezteti az egész európai energiaellátás biztonságát azzal, hogy javaslatával megakadályozná, hogy a földgáz és az atomenergia zöld minősítést kapjon – jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője Strasbourgban kedden.

A javaslat lényegében betiltja Európában a fölgázfelhasználást

Azzal összefüggésben, hogy az EP strasbourgi plenáris ülésén kedden vitázik, majd szerdán szavaz a nukleáris energiát és földgázt a környezeti szempontból fenntartható energiaforrások körébe soroló taxonómia rendelethez kapcsolódó EP-javaslatról, Deutsch Tamás magyar újságíróknak nyilatkozva azt mondta:

a jelenleg hatályos jogszabály baloldali megtorpedózása azt jelenti, hogy a jövőben a világ egyetlen országából sem tud majd földgázt importálni Európa.

A javaslat lényegében betiltja Európában a fölgázfelhasználást, ami romba dönti Európa energiaellátásának a biztonságát és egekbe emeli az energia árát.

Emellett ellehetetleníti azt a célkitűzést is, hogy Európa függetlenedjen az orosz energiahordozóktól – tette hozzá.

„Nem lesz energiaforrás, nem lesz energiaellátási biztonság, és az a kevés energia is megfizethetetlen lesz” – fogalmazott.

A képviselő közölte az is, hogy Ukrajna kedden azzal fordult az Európai Parlament képviselőihez, járuljanak hozzá, hogy a taxonómia rendeletnek maradjon a része a földgázfelhasználás és az atomenergia békés célú felhasználása.

Aki segíteni akar az ukránoknak, az leszavazza az európai baloldalnak a földgáz és az atomenergia zöld minősítését ellehetetlenítő kezdeményezését

– húzta alá Deutsch Tamás, majd kijelentette: „mi a magyar és az európai energiaellátás biztonsága mellett vagyunk”.

„A 2050-ig elérni kívánt klímacélok megvalósítása elérhetetlen a földgáz és az atomenergia nélkül”

Tóth Edina, a Fidesz EP-képviselője a sajtónyilatkozat során aláhúzta: világos, hogy a 2050-ig elérni kívánt klímacélok megvalósítása elérhetetlen a földgáz és az atomenergia nélkül. Szavai szerint a szerdai EP-szavazás tétje, hogy lehetséges marad-e a megfizethető energiaárak biztosítása, valamint a rezsicsökkentés eredményeinek a fenntartása. Az európai és magyar baloldal célja azonban az európai és magyar gazdaság teljes kivéreztetése, valamint az európai emberek elszegényítése - figyelmeztetett az EP-képviselő.

A taxonómiai rendelet egyike azoknak a jogszabálytervezeteknek, melyek révén az uniós bizottság forrásokat biztosítana a fenntartható növekedéshez, segítené a zöld beruházásokat és megpróbálná elkerülni a nem fenntartható projektek zöldként való feltüntetését.

(MTI)

Kapcsolódó tartalom

Kommunista időket idéz Weber gázelosztós javaslata – energiajogász a Mandinernek
A kommunista konfiskálós reflexeket idézi Weber ötlete az „energiaszolidaritásról” – véli Tóth Máté, aki szerint az elképzelést az Energiaunió szabályozásában formalizálhatják. Bővebben is érdekel...

***

Íme, a kormány reakciója Weberre: A gáztározók magyar kézben maradnak
Jelenleg a magyar családok fizetik a földgázért a legalacsonyabb árat Európában. Bővebben is érdekel...

Nyitókép: Facebook

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2022. július 06. 07:58
Arról kellene értekezned "pesti öreg marhává" fejlődött "prágai bikaborjú", hogy mi is történt a "digitális magyarország projectbe" befektetett horribilis összeggel aminek te vagy (vagy voltál) a vezetője? A megjelent semmire nem használható (már eleve hibás és hiányos) rendszert és alkalmazásokat tartalmazó idióta linuxos dvd telepítőn kívül mit kaptak, kaphatnak az érdeklődők? No és persze hol a pénz, láthatnánk a listát? A gázügyet pedig hagyd a szakemberekre, mert a végén még az is nyomtalanul elillan.
Vermacska
2022. július 06. 07:10
1. Jaj de fáj a lábam: https://www.youtube.com/watch?v=SFh8IpnohyM 2. Mandiner: Vissza az X-t, hogy megszabadulhassunk az idiótáktól.
Vitéz János
2022. július 06. 00:29
Idegörlőek ezek a folytonos állatságok, amiket a sok buta, aljas, áruló EU-s bürokrata kreál. Folyton marhaságok, aljasságot ellen kell küzdeni az EU-ban, érdemi munka helyett. Nagyon unalmas, elég volt.
fatman
2022. július 05. 20:25
na, szóval ennyire szánalmasan gyegusz a Macron? ezt nem bírja elérni az általa gründolt kis frakcióban? meg a sok hülye német már nem meri megszavazni a gázt se? szánalmas...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!