Sok nyugati vállalat kész az oroszországi visszatérésre Peszkov szerint

2022. június 14. 14:50

A Kreml szerint a külföldi vállalkozások példátlan nyugati nyomásnak vannak kitéve.

2022. június 14. 14:50
null

Több nyugati cég jelezte, hogy kész arra, hogy az első adandó alkalommal újraindítsa tevékenységét Oroszországban – közölte Dimitrij Peszkov orosz elnöki sajtótitkár.

Sok cég állítja, hogy a példátlan nyomás miatt most le kell állítania tevékenységét, ugyanakkor azt mondják, hogy az első adandó alkalommal szívesen visszatérnének” – idézte Peszkovot az Index az Interfax-ra hivatkozva.

„A Kreml felismeri, hogy a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon (SPIEF) való részvételi szándékukat bejelentett külföldi vállalkozások példátlan nyugati nyomásnak vannak kitéve” – tette hozzá a titkár.

Nyitóképen Dimitrij Peszkov, orosz elnöki szóvivő. Fotó: SERGEY GUNEEV / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
PUSZTÍTÓ1
2022. június 14. 19:46
+++++++++++++++++++++++++ MOSZKOVITÁKNAK, putler RAJONGÓKNAK INGYEN OROSZ RULETT DUPLA GOLYÓVAL! ++++++++++++++++++++++++ BONUS VODKA KÖRÖNKÉNT ++++++++++++++++++++++++
csapláros
2022. június 14. 17:06
Egy vállalkozás alapja mindenkor a racionalitás. Nem szivárványos lózungoktól, gender elméletektől vagy a vállalat számára alapvető energiaforrásoktól való megfosztással kerül kenyér az asztalra. Csoda, hogy a vállalkozások lobbijai eddig is már miért nem vágták pofán az Európai Bizottságot és a saját minisztereiket, kormánytagjaikat is az ukrán háború támogatása és a vállalati mozgástér leszűkítése miatt...
luisbathhelena
2022. június 14. 16:46
Hát én csak azokat engedném vissza amire szükségük van. A többiek bekaphatjak. Élén a mekivel...
nempolitizálok
2022. június 14. 16:44
A japán autógyártók abban reménykednek, hogy az ukrán válság mielőbb véget ér – írja az Autocar Japan című helyi kiadvány. A megfigyelő szerint olyan iparági óriásokról van szó, mint a Lexus, az Infiniti és a Honda. Ezek a cégek kénytelenek voltak felfüggeszteni termékeik orosz piacokra történő szállítását, ami jelentősen befolyásolta a profitot. Csak remélni tudjuk, hogy az ukrán konfliktus megoldódik, és a japán autóipar mielőbb visszatér Oroszországba! - írja a cikk. Korábban az orosz külügyminisztérium arról számolt be, hogy sok német cég egyértelmű jelzést ad arról , hogy a helyzet stabilizálódása után kész visszatérni az orosz piacokra. A diplomaták megjegyezték, hogy Moszkva nem fogja bezárni az ajtókat a német üzlet előtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!