The Washigton Post: Nem lehetséges Putyin megbékítése, a Nyugatnak ragaszkodnia kell a legyőzéséhez

2022. június 20. 11:49

„Lehet, hogy Putyin nyer Ukrajnában, de az igazi háború csak utána kezdődik” – fogalmaz a hírügynökség szerzője.

2022. június 20. 11:49
null

A The Washigton Post egyik legnevesebb írója szerint lehet, hogy Vlagyimir Putyin nyer Ukrajnában, de az igazi háború csak utána kezdődik. Max Hastings, aki korábban a konzervatív Daily Telegraph, majd Evening Standard főszerkesztője volt, azt írja, nehéz úgy tekinteni az elnökre, mint nem a gonosz megtestesült képviselőjére.

noha arra semmiféle jogi vagy erkölcsi alapja nincsen” – fogalmaz a szerző. 

A cikk szerint Putyin az ukrán gabonaszállítmányok feltartóztatásával éhínséget idéz elő, és a déli féltekének egyre nagyobb részét fenyegeti vele. A szerző szerint Putyin próbálja bizonyítani, hogy szélsőséges erőszakkal sokkal nagyobb szerephez képes juttatni országát a világszínpadon, mint amekkora azt gazdasági és politikai ereje alapján megilleti.

„Le kell győzni Putyint”

„Újfajta aszimmetrikus hadviselést folytat, de ez hosszú távon nem helyettesítheti a gazdasági és társadalmi sikereket. Ám hogy szembe tudjon szállni az agresszióval, ahhoz Európának ki kell szabadulnia az energiafüggőségből és újra fel kell fegyverkeznie. Mindkettőhöz idő kell, miközben a Kreml katonái nyomulnak előre a Donyecki-medencében. Ennélfogva elengedhetetlen az USA ütőereje és szerepvállalása” – olvasható a cikkben. 

A cikk írója szerint

és ahhoz, hogy vonuljon ki ukrán földről”. 

Nyitófotó: AFP

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andreas1970
2022. június 21. 23:02
Az Oroszorszag legyozesi szandekanak egyenes kovetkezmenye lesz az atomvilaghaboru es az emberi faj kiirtasa. A szerzo, aki igy beszel, nemcsak szuk latokoru es ostoba, de egyenesen szelsoseges haborus uszito. Itt USA es Nyugateuropa ugyetlen jozan eselye megvarni, hogy az orosz nep forduljon el Putyintol es tabornokaitol, de ahhoz viszont az is kell, hogy az orosz nepbol ne csinaljon az USA es Nyugateuropa bunbakot, es minden fele lehetseges modszerrel Oket kieheztetve, az eletuket megkeseritve, es megadasuk eseten, amit nyilvanvaloan sosem fognak, minden haborus kart veluk megfizettetve, az orosz nepet USA es Nugateoropa rabszolgajava valtoztatva majd teljesen megfosztva Oket az orszaguktol es a nyersanyagkeszleteiktol. Ebben a haboruban nemcsak Putyin kovetett el hatalmas hibat, hanem az USA es Nyugateuropa felbujtasaval/tamogatasaval az Ukranok is, tehat mindannyiukat egyforman terheli a felelosseg a haboru kitorese miatt es igy a karokat is egyutt kell majd megteriteniuk. Csak ebben az esetben nem fogja az orosz nep annyira fegyegetve erezni magat a kapzsi USA es Nyugateuropai kapitalistaktol, hogy elforduljon Putyintol es a tabornokaitol.
Andreas1970
2022. június 21. 22:54
Az Oroszorszag legyozesi szandekanak egyenes kovetkezmenye lesz az atomvilaghaboru es az emberi faj kiirtasa. A szerzo, aki igy beszel, nemcsak szuk latokoru es ostoba, de egyenesen szelsoseges haborus uszito. Itt USA es Nyugateuropa ugyetlen jozan eselye megvarni, hogy az orosz nep forduljon el Putyintol es tabornokaitol, de ahhoz viszont az is kell, hogy az orosz nepbol ne csinaljon az USA es Nyugateuropa bunbakot, es minden fele lehetseges modszerrel Oket kieheztetne, az eletuket megkeseriteni, es megadasuk eseten, amit nyilvanvaloan sosem fognak, minden haborus kart veluk megfizettetni, mig az orosz nepet USA es Nugateoropa rabszolgajava valtoztatni es igy teljesen megfosztani Oket az Orszaguktol es a nyersanyagkeszleteiktol. Ebben a haboruban nemcsak Putyin kovetett el hatalmas hibat, hanem az USA es Nyugateuropa tamogatasaval az Ukranok is zehat mindannyiukat egyforman terheli a felelosseg a haboru kitorese miatt.
confitür
2022. június 21. 14:19
Igen ! És annak a háborúnak a helyszÍne,az Egyesült Államok lesz. Végre !
Verdes Gábor
2022. június 21. 13:53
Ez a nyilatkozat is mutatja, hogy kezdettől fogva az USA "demokrata" kormánya generálta ezt a háborút! A következő cél nyilván Kína lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!