Rendkívüli választmányi ülést tart a Jobbik, Jakab távozása is szóba kerülhet

2022. június 08. 18:36

„Ilyen lázadás a központ ellen még nem volt” – mondta az Indexnek egy, a párt belső köreit ismerő informátor.

2022. június 08. 18:36
null

Sajtóértesülések szerint szerda este rendkívüli választmányi ülést tart a Jobbik.

Nem kizárt, hogy alig egy hónappal Jakab Péter elnökké választása után újabb tisztújításról dönthetnek a pártban – írta az Index.

Egy, a Jobbik belső köreit ismerő informátor szerint „ilyen lázadás a központ ellen még nem volt” – idézte a portál.

Puccskísérlet és jogfosztás

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, még május végén fosztotta meg a Jobbik elnöksége minden különleges jogkörététől Jakab legfőbb bizalmasát, Molnár Enikőt, akit a pártban „főtitkárnőként” is emlegettek. 

Mint ismert,  

a váratlan jogfosztást a Jobbik egyik alelnöke kezdeményezte, akinek véleménye többségre talált.

Nemsokkal később, május 30-án Jakab pedig már arról írt a közösségi oldalán, hogy elnökhelyettese, Potocskáné Kőrösi Anita csődbe vinné a pártot.

„A mai napon elnöki kötelességemnél fogva, őrködve a párt törvényes működése felett feljelentést teszek hűtlen kezelés, illetve hanyag kezelés kísérlete miatt, egyúttal a párt etikai bizottságánál kezdeményezem Potocskáné Kőrösi Anita kizárását a Jobbikból”

– közölte a Jobbik elnöke.

A zaklatási ügy tovább gyengítette Jakab Péter pozícióját

Jakab Péter pártelnök pozíciója azután kezdett el még inkább gyengülni, miután kiderült, hogy egy másik közeli szövetségese érintett a párton belül kirobbant zaklatási ügyben.

Kapcsolódó tartalom

Jakab Péter öröksége: narancsos bukta helyett parizer, Gyurcsány és összeomlás (VIDEÓ)
A Mandiner Reakció legújabb részében a Jobbik-elnök kudarcos politikai pályaívét tekintjük át röviden. Bővebben...

A Mandiner Reakció legújabb részében a Jobbik-elnök kudarcos politikai pályaívét tekintjük át röviden.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ZagerEvans2525
2022. június 08. 19:29
Szükségünk van rájuk. Ki tudja, mivé fajulnak az elkövetkezendő években a dolgok, ha az eu folyton megtalálja, miért kell megvonni hazánktól az éppen esedékes juttatásokat, gyakori üzemanyag - és gázszünetekkel, két ilyen szünet között sokszoros árakkal, bezárt gyárakkal, a harminc évvel ezelőttit meghaladó átlagos inflációval (volt 35%-os év is). Nem rajtunk múlik, de ne mondjunk le az ellenségeink egyetlen, számunkra hasznos idiótájára sem. Sokkal nagyobb szerep juthat nekik a következő győzelmünkben. Ettől függetlenül nem értem, ha most egy, a kongresszusnál alsóbb rendű testület egy hónappal a megválasztása után leválthatja, mivégett volt szükség a 90 kamuszervezetet létrehozni, szavazóként egy-egy tagját bevinni? Jó, ez legyen az ő gondjuk, az meg az enyém, hogy ilyen böszmeségen képes vagyok töprengeni. n
Sulammit
2022. június 08. 19:27
Kíváncsi vagyok, hogy tudja-e őket valamivel zsarolni Jakab. Pl. Azzal, hogy mindannyian bűnrészesek, mert mindenki tudott a szexbotrányról.
Kegyes urunk Karolus
2022. június 08. 19:20
Korábban kellett volna.
magyar demokrata
2022. június 08. 19:16
Hányan lesznek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!