Jakab Péter kezdeményezi Potocskáné Kőrösi Anita kizárását a Jobbikból

2022. május 30. 16:44

A Jobbik elnöke hűtlen kezelés, illetve hanyag kezelés kísérlete miatt feljelentést tesz.

2022. május 30. 16:44
null

„Vannak pillanatok, amikor egy pártelnöknek nagyon nehéz döntést kell hoznia”kezdi Facebook-bejegyzését Jakab Péter. A Jobbik-elnök posztjában Potocskáné Kőrösi Anitáról ír, mint fogalmaz, „az elmúlt években végzett gazdasági, szakmai munkájával kiérdemelte a feltétlen bizalmamat. Ezért jelöltem őt elnökhelyettesemnek a Jobbik tisztújításán”.

Aztán történt valami. Nem tudom mi, csak azt, hogy a bizalmamat élvező ember hirtelen a távollétemben úgy dönt, elnöki jogkört ragad magához, semmibe veszi a törvényeket, és mint elefánt a porcelánboltban elkezd törni zúzni”

– írja Jakab. 

A Jobbik elnökének állítása szerint Potocskáné „elnökhelyettesként többek között utasítja a Jobbik pártalapítványát olyan kifizetések végrehajtására, amelyek anyagilag csődbe vinnék az alapítványt”.

Jakab bejegyzésében úgy fogalmaz, „a kérdés emberileg kínzó [...], a Jobbik elnökeként viszont könnyű”.

„A Jobbik elnökeként csak egy helyes döntést hozhatok: a mai napon elnöki kötelességemnél fogva, őrködve a párt törvényes működése felett,

feljelentést teszek hűtlen kezelés illetve hanyag kezelés kísérlete miatt, egyúttal a párt etikai bizottságánál kezdeményezem Potocskáné Kőrösi Anita kizárását a Jobbikból.

Az eljárás alapjául szolgáló bizonyítékokat, dokumnetumokat a hatóság rendelkezésére bocsátom, a sajtónak a kérdésben nem nyilatkozom” – zárta bejegyzését Jakab Péter.

Nyitókép: Potocskáné Kőrösi Anita Facebook-oldala 

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2022. május 31. 08:07
Ebből így semmit sem értek, de ez a két szöveg jól elmagyarázza, mi történt: Jakab Péter feldúltan kiabálta: Ez egy puccs ellenem! https://metropol.hu/aktualis/jakab-peter-feldultan-kiabalta-ez-egy-puccs-ellenem-715837/ Robbanásközeli állapotban a Jobbik https://www.origo.hu/itthon/20220526-robbanaskozeli-allapotban-a-jobbik.html + A jobbikos erőszak áldozata Jakab Péterről: Hazug, gusztustalan, gátlástalan ember https://www.origo.hu/itthon/20220517-jobbik-szexbotrany-aldozat-tv2-tenyeknek-nyilatozik.html
Ispán
2022. május 31. 00:55
Remélem, hogy majd Potocskáné is alapít egy pártot.
Globalfake
2022. május 30. 23:38
zelenskij peti...
Globalfake
2022. május 30. 23:28
és akkor most ízlelgessük ezt: Jakab Péter, Magyarország miniszterelnöke....beh szép világ is lenne ez..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!