Ennyi erővel arra is büszkék lehetnének, hogy jobban teljesít Magyarország, mint a török hódoltság idején

2022. június 27. 21:18

Ezért nevezzük a Fidesz 2023-as költségvetését az elszegényedés költségvetésének, az üres pénztárcák költségvetésének.

2022. június 27. 21:18
null
Orosz Anna

„Lesújtóak az érveik, amellyel megpróbálják védeni a védhetetlent. Hogy növelték az oktatásra fordított kiadásokat, miközben ha a kiadási összegekkel összevetik az infláció valódi mértékét, akkor rögtön kiderül, hogy 2023-ban valójában még annál is kevesebb jut az iskolákra, mint 2022-ben, pedig már most is kevesebbet keres egy kezdő pedagógus, mint egy kukás. Vagy hogy az Önök egyik kedvenc érvelését idézzem, »még mindig sokkal jobban teljesítenek, mint a 2010 előtti kormányok«. Ami ugye hazugság, hiszen 2010 előtt minden létező közoktatási mutatóban előrébb szerepeltünk a világ országai között, mint ma. De persze ennyi erővel arra is büszkék lehetnének, hogy jobban teljesít Magyarország, mint a török hódoltság idején. És egyébként ez valóban így van, szóval gratulálok a teljesítményükhöz.

Kedves Képviselőtársaim! Ha Önök a saját költségvetésük tükrében őszintén beszélnének arról, hogy mi vár ránk 2023-ban, nagyon nagy bajban lennének. Túl sokan értenék meg ugyanis, milyen kutya világ vár ránk. Persze nem a naponta tízmilliókat kereső »nagyurakra«, vagy a dagadó pénztárcájú »főispánokra«, hanem a »jobbágyokra« – születési nevükön »keményen dolgozó kisemberekre« gondolok.

Sokak élménye volt év elején, hogy végre kaptak egy nagyobb összeget a kormánytól, amelyből félre lehetett tenni olyan dolgokra, amelyekre korábban nem: egy hűtőszekrény cseréjére, egy egyhetes balatoni nyaralásra, vagy egy sürgős egészségügyi beavatkozásra egy magánklinikán. De ennek a pénznek egy részét elvitte a folyamatosan és tudatosan legyengített forint, másik részét pedig az infláció. Az inflációt pedig hiába fogják a háborúra, az emberek pontosan tudják, hogy az már jócskán a háború kitörése előtt is rekordokat döntött Magyarországon. A tartalékok fennmaradó részéért pedig már meg is érkezett az Orbán-kormány behajtásra. Persze nem úgy, hogy egyszer az életben vállalnák a felelősséget saját kormányzásuk következményeiért, hanem a vállalatok mögé bújva, mintha nem tudták volna az első pillanattól fogva, hogy a különadókat a vállalatok rá fogják terhelni az emberekre. Ezért nevezzük a Fidesz 2023-as költségvetését az elszegényedés költségvetésének, az üres pénztárcák költségvetésének.”

Nyitókép: Facebook

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. június 28. 21:18
cukikat tudsz mondani
Xplorator
2022. június 28. 20:18
Ez nő vagy férfi?
amca
2022. június 28. 18:40
Buttha prosti. Fegyööö ö ö öökör nevű főnököd 0.0000039 %ot kaptt,országosan. Te meg 0.00000 %. Ásd el magad.
barany
2022. június 28. 14:15
Balfácán néni! Vajon melyik európai ország tud gazdasági növekedést elérni ebben a nemzetközi helyzetben? Emlékeztetném, hogy kedvence, Elkúró Gyurcsány Ferenc akkor vitte csődbe az országot, amikor Európa szerte erős konjunktúra uralkodott, és szomszédaink hatalmas növekedést produkáltak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!