Vihar: Budapest elesett, Karácsony Gergely pedig a klímaváltozást emlegette

2022. június 10. 13:16

A főpolgármester a praktikus megoldások helyett zöld módszerek meghonosítását javasolta.

2022. június 10. 13:16
null

Ahogy arról portálunk is beszámolt csütörtökön, a kora délutáni órákban lehullott csapadék miatt jócskán akadt dolga a tűzoltóknak Baranyában és Pest megyében, Budapesten pedig fennakadások keletkeztek a tömegközlekedésben.

A kialakult helyzetre Karácsony Gergely főpolgármester is reagált közösségi oldalán. Az ellenzéki városvezető bejegyzése elején leszögezte,

Majd azzal folytatta, hogy ezért is lenne fontos, hogy „tanuljunk más városoktól, például Bécstől, ahol sikeresen alkalmazzák a „szivacsváros” szemléletet (Schwammstadt, Sponge City), ahol az esővíz azonnali elvezetése helyett a tárolás, az elszivárogtatás, a máskor kincset érő csapadékvíz felhasználása a cél” – magyarázta Karácsony.

A főpolgármester hangsúlyozta, hogy munkatársai a fővárosi cégeknél mindent megtesznek, hogy az ilyen és hasonló helyzetekben a „lehető leghamarabb újra mindenhol biztonságosan lehessen közlekedni”. Végül felhívta arra a figyelmet, hogy az „előrejelzés szerint a következő napokban is kialakulhatnak további záporok, zivatarok”, ezért mindenkit fokozott óvatosságra kért.

Őrsi Gergely saját kezével hárított el egy dugulást

Ahogy azt megírtuk, az özönvízszerű esőzés nem kímélte a budai kerületeket sem. A II. kerület polgármestere, Őrsi Gergely még egy videót is megosztott arról, ahogy saját kezével oldotta meg egy „utca problémáját”, elhárított egy dugulást.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2022. június 10. 20:02
Meddig tart az emberek türelme? Ez már több, mint sok! Kineveti a fővarosiakat!
olajfa1
2022. június 10. 15:34
Igen! a klímaváltozás miatt van Budapesten vízözön! /mintha Noé idejében nem lett volna"... ezt még a "liberális hívőknek is tudniuk kellene!!!../ Szóval ez a szörnyű BUDAPESTI KLYMAVÁLTOZÁS!!! a biciklisávok miatt leszűkített városi közlekedési dugók miatt alakult ki!!! Hééé! Budapestiek! EZT IS "ELINTÉZTETTÉTEK" A FŐPOLGÁRMESTERETEKKEL! ÍGY JÁRTATOK! Örüljetek neki!
Búvár Kund
2022. június 10. 15:27
Azt hittem a klímavészhelyzet kihirdetése miatt pösten már minden ilyen jellegű probléma megoldódott! Vagy az időjárásnak nem szólt senki? Vagy csak épp azt nem érdekli? :-D Kár, pedig akkor, ha tudott volna az időjárás is róla, hogy butapesten klímavészhelyzetet hirdettek, akkor biztos vmi szárazabb helyet keres msgának, és nem ilyen "meleget", mint butapest! :-D
Megtalálta
2022. június 10. 15:06
Azt bazdmeg, Szivacsvárost. Tetves zöldbuzi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!