A NATO-csatlakozás megerősítené az északi régió védelmi képességeit a svéd miniszter szerint

2022. május 10. 13:48

Peter Hultqvist úgy véli, Finnországgal támaszkodni tudnának egymás erősségeire.

2022. május 10. 13:48
null

„Az északi régió védelmi képességei megerősödnének, ha Svédország és Finnország csatlakozna a NATO-hoz, mert a szövetség keretein belül lehetővé válna a közös védelmi tervezés” –  idézte Peter Hultqvist svéd védelmi miniszter keddi rádiónyilatkozatát a hirado.hu.

A kormányzó szociáldemokrata párt politikusa hozzátette:

ha a két ország csatlakozik az észak-atlanti szövetséghez, akkor támaszkodhatnak egymás erősségeire, és teljesen kiegészíthetik egymást.

„Ennek hatására együtt erősebbek lehetünk” – hangsúlyozta Hultqvist, aki mindazonáltal eddig szkeptikus volt Svédország NATO-tagságát illetően, és a rádióinterjúban sem árulta el, hogy mi a jelenlegi személyes álláspontja.

Svédország már korábban védelmi megállapodásokat kötött szomszédjaival az északi régióban – emlékeztet a portál.

Nyitókép illusztráció. Fotó: ARIS OIKONOMOU / AFP

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ólat a trolloknak
2022. május 12. 10:48
A két ország csatlakozása súlyosan aláásná a térség törékeny biztonságát.
Dezsőke
2022. május 10. 15:11
.. vagy együtt pusztulhatunk a világbéke feltétele a megfelelően kialakított geopolitikai egyensúlyi helyzet ha ez felborul /többségi NATO jelenlét/ felborul az egyensúly, akár egypólusuvá is válhat a világ hatalmi helyzete .... ugye nem ezt akarjátok, mert ez akár világháborúhoz is vezethet
békalepcse
2022. május 10. 15:02
Amerika hamarosn bekövetkező összecsuklása után egymást taposva próbáltok majd Putyin cipőjére térdelni. Megéri?
Akitlosz
2022. május 10. 14:52
Tartsanak népszavazást! Svédországban amúgy a belső problémák és fenyegetések nagyobbak, mint a külsők. Szerintem a szőke svédek jobban tartanak a négerek támadásaitól, mint az oroszokétól. A svédországi balhézós videókon egy szál svédet sem látni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!