Szijjártó: Amíg nincs megoldás a kifogásainkra, addig Magyarország nem támogatja a szankciós csomagot

2022. május 09. 21:18

Ebben a formában a szankciós csomag egy magyar gazdaságra ledobott atombombával ér fel – mondta a külügyminiszter az Európai Bizottság elnökével folytatott tárgyalásokat követően.

2022. május 09. 21:18
null

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Magyarországra látogatott hétfőn az Európai Bizottság elnöke, akit a magyar miniszterelnök fogadott a Karmelitában.

Ursula von der Leyen az európai biztonságról és az energiaellátásról egyeztetett Orbán Viktor kormányfővel.

Nem sokkal a tárgyalások befejezése után a külgazdasági és külügyminiszter videóban is beszámolt a fejleményekről közösségi oldalán. 

Szijjártó Péter elmondta, hogy a téma az immár hatodik Oroszországgal szembeni brüsszeli szankciós csomag volt, illetve annak hatása Magyarországra, a magyar gazdaságra. 

A miniszter hangsúlyozta: ez a szankciós csomag „hatalmas problémákat okozna Magyarországnak, amennyiben hatályba lépne”,

hiszen ennek hatálybalépése esetén lehetetlen volna beszerezni Magyarország, illetve a magyar gazdaság működtetéséhez szükséges mennyiségű kőolajat. 

Szijjártó Péter szintén hangsúlyozta, hogy az egyeztetésen részletesen tájékoztatták az Európai Bizottság elnökét „a Magyarországot érő hatásokról és azokról a problémákról, amelyeket ez a szankciós csomag okozna. Kértük, hogy ezeket a problémákat fontolják meg. Mindaddig, amíg az Európai Bizottság nem kínál megoldást ezekre a problémákra, addig természetesen Magyarország ezt a szankciós csomagot támogatni nem tudja, hiszen ez a szankciós csomag ebben a formájában, a megoldási javaslatok nélkül, egy magyar gazdaságra ledobott atombombával ér fel.” 

A bejelentkezését azzal zárta a miniszter, hogy „némi előrelépést elértünk, talán egy kicsi lépést tudtunk menni előre, de még nagyon sok mindent kell megbeszélni ahhoz, hogy ezen álláspontunk adott esetben megváltozzon. Hiszen azt

– húzta alá Szijjártó Péter.

A teljes beszámolót alább tekintheti meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 205 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. május 10. 11:07
Addig, amíg nincs a magyar föld alá dugva a gáz és az olaj, addig ígérgethetnek. Nem kell semmit megígérni nekünk. Ha most Ausztria, Amerika, Unió, Szaúd-Arábia adná az energiát, akkor meg attól függnénk. Tessék idedugni a másik csöveket, és olcsóbban, biztonságosabban adni az energiát nekünk, mert az ÁRUK, Pénz, Munkaerő, Szolgáltatások szabad áramlása van, akkor majd onnan veszünk, ha onnnan akarunk. És szabadon válogatunk a szabad piacon.
lyon
2022. május 10. 11:06
Miért erőlködnek velünk és bárkikkel is ennyire ? Ez az egész nem jó senkinek. (Lássuk be, akármennyire is erőlködik .elenskij, még neki se, csak őt nem ez érdekli hanem a pénz és úgy néz ki Ursuláékat is...) Nem szabadna nekik engedni semmiben. Vegyék tudomásul, hogy van egy normális Ország aki normálisan gondolkodik. A többi meg majd egye meg amit főztek. Semmi közük hozzánk, ezekben a dolgokban meg főleg. Ennyi.
Vonyisz
2022. május 10. 08:48
OV lehetőséget kapott. EU magas labdát dobott. Ő lecsapta. Ennyi. Olaj Emb? Rendben. Csak annyit kérünk... 1. Az eddig járó, de eddig nem utalt összes pénzt azonnal utald át 2. Csővezetékbővítésre pénzt előre add 3. Urali mixről átállás költségét előre fizessed 4. Hetes és egyéb jogibogi bohóckodás és kettősmérce játszmákat korrektül zárjuk le OV győz-győz játékot ajánl, EU veszít-döglődj verziót kínál. Magyarországnak nincs választása. A győzelemre kicsi esélyünk, de van. Még.
GéKI
2022. május 10. 08:37
Vagyis az EU - számdéka az, hogy (ukrajna megmentésének szent célja érdekében) ennek a háborúnak úgy legyen vége - hogy a magyarok kövessenek el szándékos öngyilkosságot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!