Wintermantel Zsolt: Veszélybe kerülhet Budapest költségvetése!

2022. május 25. 11:15

A fővárosi Fidesz-KDNP-frakció vezetője portálunknak azt mondta: a baloldal belső személyi konfliktusai miatt került csapdába Budapest.

2022. május 25. 11:15
null
Nagy Gábor
Mi történt szerda reggel a Városházán?

– tettük fel a kérdést Witnermantel Zsoltnak, a kormánypártok fővárosi frakcióvezetőjének, miután határozatképtelenség miatt elmaradt szerdán a Fővárosi Közgyűlés. „Fontos közgyűlésre készültünk. Dönteni kellett volna a tavalyi zárszámadásról, az abban található, egyébként több mint húsz milliárd forintos maradvány beépítéséről az idei költségvetésbe, budapesti cégek, színházak beszámolóiról, illetve uniós pályázatokról. Ezek a döntések mind-mind szükségesek a főváros mindennapi működéséhez.”

Mint mondta, a Fidesz-KDNP frakciója megjelent kilenc órakor a közgyűlés termében, de a szemközti padsorok üresek maradtak, a baloldali képviselők nem voltak hajlandóak beülni. Karácsony Gergely városvezető pedig közel fél óra késlekedéssel jelentette be, hogy határozatképtelenség miatt elmarad az ülés.

„Nagyon sajnálatosnak tartom, hogy a baloldal belső személyi konfliktusai miatt csapdába került a főváros és túszul esett a szerdai Fővárosi Közgyűlés. Azt gondolom, a budapesti emberek azért választják meg a grémium tagjait, így a főpolgármestert is, hogy a főváros ügyeivel foglalkozzanak, ne a belső konfliktusokkal” – fogalmazott a képviselő.

Veszélyben a fővárosi büdzsé

Május 31-ig el kell fogadni a budapesti költségvetés zárszámadását a képviselőknek. Ez a törvényi feltétele az állami támogatások biztosításának. Wintermantel szerint épp ezért ez az időszak különösen fontos Budapest életében. Azt még nem tudni, hogy mikor ül össze ismét a grémium, de a frakcióvezető közölte:

rajtuk nem fog múlni a főváros működése.

Visszatér a hanyatló Demszky-korszak

Legutóbb 2008-ban történt a szerdaihoz hasonló eset, hogy egy pártpolitikai vita miatt maradt el a közgyűlés. Akkor Demszky Gábor egykori városvezetőnek többször kellett nekifutnia a budapesti büdzsé elfogadásának, miután a szocialisták és a szabad demokraták nem tudtak megegyezni az MSZP által szorgalmazott egészségügyi átszervezésekről.

Nyitókép: Facebook

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. június 01. 18:40
Hát ne kerüljön veszélybe. Ki kell bérelni a parlament disznóbőr táskáját, már mondták, hogy nem használják, meg különben is CD, pendriven van. Az megvédi a veszélytől. Azért készült a táska annakidején.
Lacika8006
2022. május 25. 17:34
A balodalnak a politika csak egy biznisz. Mindent és mindenkit leszarnak, csak legyen tele a zsebük
balbako_
2022. május 25. 16:27
Miután minden pénzt elloptak költségvetést pénz nélkül csinálni, vagy végrehajtani nem lehet.
korona.2.0
2022. május 25. 15:06
Ezek a balliberális fickók csakugyan lopnak. Az ellenzék csakugyan lop. Itt valami nagyon nincs rendben. Hogyan fékezi meg az új kormány a rengeteg főpolgármesterhelyettes és számos más aktatologató ingyenélését, állami pénzek rablását ? Csak elvégzett munkáért szabad fizetni !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!