Márki-Zay felhívta Deák Dánielt (!), hogy közölje: a Telex hazudik

2022. március 19. 11:22

„Miért engem hívogat ezzel szombat délelőtt Márki-Zay Péter?” – tette fel a kérdést a XXI. Század Intézet elemzője.

2022. március 19. 11:22
null

Különös jelenségről számolt be Facebook-oldalán Deák Dániel, a XXI. Századi Intézet elemzője. Bejegyzésében arról ír, hogy szombat délelőtt telefonhívást kapott Márki-Zay Pétertől, amelyben közölte, hogy „Telex.hu róla készült fact-check cikke, amelyben helyreigazították őt, az hazugság!

Igen, szó szerint azt mondta, hogy a Telex hazudik!”

Mint az elemző is emlékeztet: ebben a cikkben a Telex gyakorlatilag megcáfolja Márki-Zay Pétert, a baloldal miniszterelnök-jelöltjének állításával ellentétben a magyar kormány se katonákat, se fegyvereket nem küld Ukrajnába! A cikk Márki-Zayt idézi, mint fogalmazott, „éppen Orbán Viktor küld fegyvereket Ukrajnába, most is van fegyverszállítás Magyarországon keresztül, magyar gépek részt vesznek ebben”. A C-17-es repülők, amelyekkel Márki-Zay kampányol azonban a Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint egy független, nemzetközi program, a Stratégiai Légiszállítási Képesség részei, aminek az a fő célja, hogy katonai stratégiai légiszállítási képességet biztosítson a programban résztvevő 12 ország – köztük Magyarország – számára.

A 12 tagország közösen birtokolja ezeket a repülőket, csak azért van rajtuk magyar felségjelzés, mert itt vették őket nyilván. A minisztérium szerint „a szállítási feladatot nem Magyarország vagy a Magyar Honvédség igényelte, arra ráhatása nincs”.

Deák Dániel beszámolója szerint Márki-Zay a fenti cikk miatt vádolja hazugsággal a Telexet. Az elemző emlékeztet rá, hogy a baloldali jelölt a közelmúltban – egészen pontosan csütörtökön – ismét a fegyverszállítások mellett érvelt. Erről itt olvashat bővebben...

 

***

Április első vasárnapján újabb négy évre határozzuk meg az ország sorsát, hazánk minden magyar állampolgára eldöntheti milyen irányba tartson közös utunk.

Az elmúlt 30 évben nem foglalkoztatta a politika? Esetleg még nincs is személyes tapasztalata a rendszerváltás utáni időszakból? Vagy csupán szeretné hazánk jelenlegi helyzetét reálisan látni, mielőtt döntést hozna saját és gyermeke jövőjéről? A Mandiner Választási Különszáma erre kínál lehetőséget!

A Mandiner Választási Különszámát ezekben az üzletekben vásárolhatja meg! 

 

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kopaszpapa
2022. március 20. 09:17
Nézem ezt a gyapjas őrültet, és egy az egyben Chauchescu jut eszembe. Mind a viselkedése, mind a politikája, mind az észbeli képességei ezt mutatják. Pont mint a Kárpátok géniusza!
BossN
2022. március 19. 21:24
Márki Zay, az elszabadult hajóágyú. Isten óvja Magyarországot ettől az idiótától.
rókabácsi
2022. március 19. 17:51
most már csak egy kérdés maradt! hány őrült fog erre a figurára szavazni? mert ugye azok is ugyan olyan őrültek lesznek!
nyugalom
2022. március 19. 17:22
Minden idegbeteg fizetett proli ide költözőtt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!