Kérdés a baloldal felé: Tudtak vecsési jelöltjük cégeltüntetéseiről?

2022. március 10. 08:19

Felkerestük Márki-Zay Péter és Gyurcsány Ferenc szövetségeseit, hogy megtudjuk, tisztában voltak-e Fricsovszky-Tóth Péter zűrös cégügyeivel.

2022. március 10. 08:19
null
Nagy Gábor
Nagy Gábor

„Beszéltem vezető politikusokkal, akik érintettek a történetben. És arra hívták fel szíves figyelmemet, hogy ez a kormányváltásra készülő ellenzékre nem vet túlságosan jó fényt. Úgyhogy azzal mindenképpen legyek tisztában, ennek a történetnek a részletes taglalása az ő érdeküket nem szolgálja” – mondta a KeLjfeLjancsi műsorvezetője, Fiala János, miután interjút készített azzal a még Gyurcsány-párti Hegymegi Istvánnal, aki Dobrev Klára gyáli rendezvényén keveredett összetűzésbe a baloldal országgyűlési képviselő-jelöltjével: Fricsovszky-Tóth Péterrel.

Fiala kommentárjából nem derült ki pontosan, hogy a történetet csupán a gyáli és üllői önkormányzati képviselő atrocitására érti, vagy hogy a vezető baloldali politikusokkal való beszélgetésekor már tisztában volt-e Fricsovszky-Tóth kétes cégügyeivel. (Dokumentumokat biztosan eljuttattak a műsorvezető számára.) De mint azt a Mandiner.hu megírta, a szivárványkoalíció vecsési jelöltjének

vagyonnyilatkozatai hiányosak, köztartozásokkal terhelt vállalkozásaitól pedig épp az előválasztási procedúrát megelőzően szabadult meg.

Fricsovszky-Tóth egyik érdekeltségét, a „kényszertörlés alatt álló” Sigma Bt.-t az önkormányzati választás évi nyilatkozatában nem tüntette fel, amely jogszabályba ütköző. DroneHouse Kft. elnevezésű cége ellen több NAV-végrehajtás is történt. Csakúgy mint az S-Fleet Solution Kft. vállalkozás ellen, amelytől a DroneHouse-hoz hasonlóan a baloldali képviselőjelölt az előválasztási megmérettetés előtt vált meg. A cégtemetőbe teleportált vállalkozást egy vajdasági lakhellyel bíró magánszemélynek, egy bizonyos V. Alfrédnek adta el. Csakhogy

Korábbi sajtónyilatkozatok alapján köztudomású lehetett az ellenzék berkein belül – helyi és országos szinten is –, hogy a Pest megye hetes számú egyéni választókerületében indított jelöltnek zavaros cégügyei lehetnek. A baloldali politikust ezért át is világították, de állítása alapján nem találtak kivetni valót vállalkozói múltján. Fricsovszky-Tóth kifejtette azt is: azért támadják személyét, mert „civil jelöltként” nem találnak rajta fogást. Hangsúlyozta továbbá, hogy nem a „mentelmi jog” miatt kívánja magát megmérettetni; a sajtóban megjelenteket, a DK-s Hegymegi akcióit kormánypárti provokációnak tartja.

Miután az ellenzék vecsési országgyűlési képviselőjelöltje nem reagált korábbi megkeresésünkre, az ellenzéki koalíciós pártokhoz fordultunk, hogy megtudjuk,

  • tudtak-e az üllői politikus hiányos vagyonnyilatkozatairól, cégeltüntetéseiről;
  • miként vélekednek Fricsovszky-Tóth azon állításáról, amely szerint az átvilágítása folyamán nem találtak semmi kivetnivalót a múltjában;
  • és ha mindezekről volt tudomásuk, ennek ellenére miért álltak be mögé?

Amint reagál a DK, a Jobbik, az MSZP, a Párbeszéd, a Momentum, az LMP és a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM), illetve a szivárványkoalíció kormányfőjelöltje, Márki-Zay Péter, azonnal frissítjük cikkünket.

, a , az , a , a , az és a (MMM), illetve a szivárványkoalíció kormányfőjelöltje, , azonnal frissítjük cikkünket.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morton
2022. március 10. 10:53
Ezt a sztorit a választókerületben kellene elsősorban nyomni, az országos sajtóban a háború most mindent elnyom.
Naggy
2022. március 10. 10:37
Kérdés a jobboldal felé: Tudtak Völner elvtárs panamáiról?
quantum
2022. március 10. 10:28
T. Mandi! Nem kellene már végre valamit kezdeni a szerverrel?
Zsolt75
2022. március 10. 10:24
Dehogy. Hocsa télire felépített fűtött pálmaházairól sem. Geli is csak nyáron koktélozott ott, akkor el vannak bontva. Biztos azt mondták neki, műpálma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!