„Erős férfiak parádéjaként” jellemzi a Politico Orbán és Putyin találkozóját

2022. február 02. 08:52

A brüsszeli portál szerint „a társadalmi távolságtartás” miatt nem volt a moszkvai találkozón ölelés vagy vállon veregetés.

2022. február 02. 08:52
null

Mint arról korábban a Mandiner is beszámolt, Orbán Viktor miniszterelnök Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozott, valamint közös sajtótájékoztatót is tartott.

A politikusok találkozójáról a Politico is beszámolt, „erős emberek” találkozójaként leírva azt.

Mint írják, csak egy nagyon hosszú tárgyalóasztal túlsó végén ülve hangsúlyozták országaik erős gazdasági kapcsolatait és ünnepelték a hosszú hivatalban töltött éveiket.

A lap szerint Orbán, akit a demokratikus alapelvek aláásásával és a sajtószabadság lábbal tiprásával vádolnak, az orosz vezető régi barátjának és szövetségesének tekinti magát. Az Ukrajnával kapcsolatos feszültségekről csak említést tettek. Putyin azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy megpróbálja fegyveres konfliktusba csalni Oroszországot, Orbán pedig a maga részéről „békemissziónak” minősítette látogatását.

 

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dr Angyalföldy
2022. február 05. 10:26
Ez is, csapláros is, lájkolóik is legalább nem moslék szavazók. Ezt értékelni kell. Kihívásokkal kűzdő intellektusú talpasokra is szükség van. Ezeknek szól a faeke egyszerűségű propaganda.
Caruso
2022. február 02. 18:53
A magát valamire is tartó a brüsszeli szennylap, mint politico igen így kicsivel valamiért a brüsszeli csókolózokat soha nem vette észre. Pedig azok az ő bandájából valók. Egyébként nem emlékszem olyan alkalomra amikor Orbán és Putyin ölelkezve üdvözölték volna egymást.
barany
2022. február 02. 14:04
Nem lepett meg, amire tegnap Orbán és Putyin sajtótájékoztatását hallgatva gondoltam, hogy t.i. micsoda hörgést, hazugság áradást, sírás-zokogást és acsargást fog ez a balliberális táborban- Gyurcsány és Márky-Zay népében- kiváltani. Nem tévedtem.
orygabor
2022. február 02. 13:39
Esetleg nem lehet, hogy a Covid miatt nem volt puszipuszi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!