Hangfelvételen beszélnek arról, hogy már a politikai döntéshozók is belementek a Városháza eladásába

2021. november 12. 11:23

Újabb hangfelvétel cáfolja Karácsonyék korábbi állítását: a főváros politikai döntéshozatala még 2021 májusában is a Városháza eladása mellett lehetett. Korábban Karácsonyék azt mondták, 2020 novemberében elvetették az ötletet.

2021. november 12. 11:23
null

A főváros értékesítené a Városháza telkének jelentős részét, valamint az épületeket, a terület maradék részén pedig egy új épületet húzna fel a városvezetés számára – ez derüli ki egy pénteken kiszivárgott hangfelvételből.

A teljes tagadásától odáig, hogy Karácsonyék csak „tanulmányt” készítettek

Habár a Karácsonyék korábban fake newsnak (álhírnek), szánalmas, „minden ténybeli alap nélküli” dolognak titulálták a Városháza eladásával kapcsolatos híreket, egy szerdán nyilvánosságra került felvétel kommunikációs fordulatra kényszerítette a főváros balliberális vezetését.

Ismét hangfelvétel cáfolja a főváros vezetését

Ezzel szemben a pénteken nyilvánosságra került videóban szereplő álarcos alak azt állítja, hogy

az új felvételen hallható beszélgetés 2021. május 5-én, 14 órától zajlott,

a főváros vagyonkezelőjének Attila úti épületében. A felvételen a korábbiakhoz hasonlóan Barts J. Balázs, valamint Gansperger Gyula és Berki Zsolt hallható. Barts J. Balázstól,

a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatójától elhangzik, hogy bár őt is meglepte, a főváros politikai döntéshozatala a Városháza eladása mellett van.

Mint a hangfelvételen fogalmaz: „ha van érdeklődő, akkor adjuk el az egész épületet”, de hogy ne legyen nagy a támadási felület, a városvezetés nem hagyná el a központot, csak az épületet adná el.

A beszélgetés ezen része pontosan így hangzott el: „– És a reakció az volt meglepő módon, hogy a legjobban ez tetszett a döntéshozóknak. Hogy ne menjünk el innen, mert ez egy túl nagy támadás, hogy kimegyünk a központból. Ez számomra nyilvánvalóan most a legjobb telke, legjobb beépíthető telke a fővárosnak.(...) És ha van érdeklődő, akkor adjuk el az egész épületet, (...). Azt akarom csak mondani, hogy amit a Gyula mondott, hogy a politikusok itt tartanak”.

Hozzátette: „Ez így nézne ki körülbelül. Tehát van egy régi városházánk és mellé épül valami új.

Az főváros vezetését tehát ismét cáfoló felvétel teljes hosszában az alábbiakban hallgathatja meg:

***

Bár Karácsony Gergely szerint „nincs Városháza-ügy”, a napokban több nyilvánosságra került hangfelvétel is arról tanúskodik, hogy a fővárosi vezetés komolyan fontolóra vette a Városháza eladását. A Mandiner arra vállalkozott, hogy összefoglalja: mit lehet tudni a hazai sajtóban egyre nagyobb nyilvánosságot kapó fővárosi ingatlanügyekről. Az eseményeket, nyilatkozatokat igyekeztünk időrendben összefoglalni, hogy olvasóink a lehető legpontosabb képet kapják a történések láncolatáról.

 

Nyitókép: Trenka Attila

Összesen 370 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ptrfarkas43
2021. november 13. 09:35
Furcsa, hogy két év után selejtes lett a bili.
Isten jobb keze
2021. november 13. 01:04
Hangfelvétel van arról is, hogy Orbán jót nevet magába, és hangosan mondja! A hülyék kiloptam a szemüket is és nem veszik észre! Xdxd
mucsay
2021. november 12. 21:13
nem lehet, hogy a bolsik megneszelték ezeket a felvételeket és ezért léptették vissza a gelit?
flesh ripper
2021. november 12. 17:07
A mi oldalági pedigrés felmenőink között is előfordult, hogy csináltak huncfutságokat (nevezetesen, egy főszolgabíró,...Supremus Iudex nobilium... felmenőm, akinek, egy Mária Terézia korabeli német vándorpiktor által mázolt, olaj arcmását örzöm, olthatatlan kártyaszenvedélye okán, belekontarkodott a vármegye vasládikájába), de amikor kitudódott az eset, bizony, szájbabelőtte magát az előltöltős tölcséres mordályával...Az eset ismert, semmi szokatlan nem volt a törtenetben, az úri társaság elkönyvelte, hogy "igaz úrként mulatta életét, úrként, büszkén, becsületben lehelte ki nemes lelkét!". Panamáztak a korábbiak is, de ha buktak, tudták, hogy mi a kötelességük... Karácsony annyiszor bukhat, érhetik tetten, in flagranti könyékig a köz bukszájában túrkálva, ahányszor csak ránéznek. Ezek a prolik, a lumpenek, az alja szemét csőcselék, honnan is tudnák, hogy mi az az úri becsület? Ennyi lúzer lebukás után, nem illene főbelőni magadat, Kalikami Gelgely?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!