Városháza-ügy: Karácsonyék beáldoznák a fővárosi vagyonkezelőt

2021. november 10. 22:05

Karácsony Gergely megint nem tudott semmiről, magyarázatot vár a saját beosztottjától, Barts J. Balázstól, miért tárgyalt a Városháza eladásáról.

2021. november 10. 22:05
null

Karácsony Gergely főpolgármester felszólította Barts J. Balázst, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. elnök-vezérigazgatóját, hogy „írásban adjon magyarázatot arra, miért, kikkel és kinek a megbízásából tárgyal egy kiszivárgott hangfelvételen a budapesti Városháza esetleges értékesítésének lehetőségéről” – írta meg a HVG. 

A vizsgálatról Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes beszélt szerda este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Nem volt tervben és most sem tervezi a városvezetés, hogy a Főpolgármesteri Hivatal és a Fővárosi Önkormányzat otthonául szolgáló belvárosi ingatlant értékesítse – hangsúlyozta a műsorban a főpolgármester-helyettes. 

A Főváros valóban kért korábban egy anyagot a vagyonkezelő vezérigazgatójától a Városháza jövőjéről, amelyben több lehetséges szcenáriót vázoltak fel; között szerepelt az is, „amely elvi lehetőségként felvetette az ingatlanegyüttes értékesítését”, ám a Főpolgármesteri Kabinet végül egyértelműen elvetette az értékesítés ötletét.

Kiss szerint csak a Városháza mögötti park és a kapcsolódó más épületek fejlesztéséről döntöttek.

„Mi nem adtunk felhatalmazást neki, hogy az értékesítésről tárgyaljon, arra várunk választ többek között, hogy miért gondolta mégis azt, hogy találkoznia kell ez ügyben bárkivel is. Nincs kétségem afelől, hogy a vagyonkezelő vezetője hallható a felvételen, amely egyébként megdöbbentett” – hangzott el a műsorban. 

Kiss Ambrus szerint már nem áll fenn a korábbi bizalom a város vagyonkezelője és a városvezetés között

A főpolgármester-helyettes szerint a menesztés is felmerült, de megismételte, hogy a Főváros valóban kért korábban egy anyagot a vagyonkezelő vezérigazgatójától a Városháza jövőjét érintően, melyben elvi lehetőségként merült fel az ingatlanegyüttes értékesítése.

Pár nap alatt eljutottunk Karácsonyék teljes tagadásától odáig, hogy csak „tanulmányt” készítettek, amikor a Városháza eladásáról tárgyaltak

Korábban egyébként Karácsonyék fake newsnak, szánalmas propagandának és hülyeségnek titulálták a Városháza eladásával kapcsolatos híreket, a szerdán nyilvánosságra került felvétel azonban kommunikációs fordulatra kényszerítette a főváros balliberális vezetését. Karácsonyék szerda este óta már azt mondják, csak „tanulmányt” készítettek és piaci konzultációt folytattak akkor, amikor a Városháza eladásáról folytattak tárgyalásokat.

Bár Karácsony Gergely szerint „nincs Városháza-ügy”, a napokban több nyilvánosságra került hangfelvétel is arról tanúskodik, hogy a fővárosi vezetés komolyan fontolóra vette a Városháza eladását. A Mandiner arra vállalkozott, hogy összefoglalja: mit lehet tudni a hazai sajtóban egyre nagyobb nyilvánosságot kapó fővárosi ingatlanügyekről. Az eseményeket, nyilatkozatokat igyekeztünk időrendben összefoglalni, hogy olvasóink a lehető legpontosabb képet kapják a történések láncolatáról.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2021. november 11. 16:02
De arról van szó a hangfelvételen, hogy a főváros közgyűlésének be lett már mutatva a terv. Nem baj?
rókabácsi
2021. november 11. 14:15
észre kell venni evtikéim! feri beáldozta annó pétert, meghekkelte csehék eu-s pénzét, majd gelgőt is! ő néki van az igazi pegazusa! ez a valóság! rémisztő képződmény!
Rocktoberi
2021. november 11. 11:47
A hiperpasszív aki ott sem volt. Filmet lehetne forgatni e
Agnieszka
2021. november 11. 11:30
Tragikomédia, avagy a média hatalma. Nem ők győztek, hanem a reklámozóik és a terjesztők. Valahogyan még nem sikerült megoldani, nyilván az első a gazdaság szakadék széléről visszahúzása volt, h. legyen nemzeti filmterjesztés, legalább olyan erős nemzeti média, m,int a balos, nemzeti könyvterjesztés. Nagyon megérte Gyurcsányéknak az RTL Klubbal lejárat előtt, bagóért szerződést újítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!