A fővárosi vagyonkezelő társaságában beszélnek a Városháza eladásáról, és arról, hogy a választások után szétrombolnák a közparkot

2021. november 09. 18:25

A felvételen még Karácsony egyik fő választási ígéretéről, a Városháza elé tervezett közparkról is szó esik: létrehoznák ugyan, de rövid időn belül szét is rombolnák.

2021. november 09. 18:25
null

Kedden délután a vasárnapihoz hasonlóan rejtélyes címről érkezett videó több szerkesztőségbe. Ismét az Anonymus-maszkot viselő alak jelentkezett be, aki azt ígérte, ezúttal egyértelmű bizonyítékot ad arra, hogy bizonyos üzleti körök elkezdtek dolgozni a Városháza eladásán. A hangfelvételen Karácsony egyik fő választási ígéretéről, a Városháza elé tervezett közparkról is szó esik: létrehoznák ugyan, de rövid időn belül szét is rombolnák.

Karácsony korábban cáfolt

Korábban Karácsony Gergely főpolgármester cáfolta az Index információját, miszerint a fővárost vezető koalícióhoz közel álló üzleti körök megtették az első lépéseket a főváros legértékesebb ingatlana, a Városháza eladása érdekében.

A vasárnap is jelentkező, Anonymus-maszkos alak azonban újabb rejtélyes videót küldött a sajtónak, amelyben minden kétséget kizáróan az hallható, hogy az érintettek a Városháza értékesítésének előkészítéséről beszélgetnek.

„3,9 hektárt eladnánk, és nyolcezer négyzetmétert megtartanánk”

A napvilágot látott felvételen a tervezett adásvétel előkészítéséről négy férfi beszélget, köztük Barts Balázs, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Amit bemutatnék [...] az a régi Városháza épülete. És az előtte lévő, tehát a telek teljes egészében, ami a projektben van. Ez 4,7 hektár, amiből 3,9 hektárt eladnánk, és nyolcezer négyzetmétert megtartanánk”  – kezdődik a hanganyag, amelynek szereplője nemcsak arról beszél, hogy eladnák a Városházát, hanem arról is, hogy az elképzelés megjárta a Karácsony-vezette kabinetet. A felvételen még az is elhangzik, hogy beszélők tervei szerint „a tűzoltóságot tehermentesen” adják el. Hozzáteszik azt is: „a tűzoltóság benne lesz az új épületben”.

Lehull a lepel a beszélő kilétéről is

Barts Balázs vagyok, de ugye a Gyulát meg Zsoltot ismerem” – hangzik el a felvételen. Kiderül tehát, hogy az egyik szereplő nem más, mint Barts J. Balázs, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatója.

A bemutatkozásnál említett másik férfi feltehetően az a Berki Zsolt, aki a Városháza feltételezett eladására szerződő Northern Rock Kft. tulajdonosa. Az Anonymus-maszkos alak által közzétett felvételen említett harmadik férfi feltételezhetően az a Gansperger Gyula, aki egy korábbi hanganyagon arról beszélt, hogy Berki Zsolt segített neki elintézni egy ingatlanvásárlást a fővárosnál. Az újabb hangfelvétel tehát bizonyítja, hogy Gansperger Gyula és Berki Zsolt is kötődik Barts J. Balázshoz, a fővárosi vagyonkezelő vezetőjéhez.

Ez lenne a sorsa Karácsony egyik fő választási ígéretének

A szereplők beazonosítása után

szóba került Karácsony egyik fő választási ígérete, a Városháza elé tervezett közpark is: létrehoznák ugyan, de rövid időn belül szét is rombolnák.

Ha mi döntenénk, akkor így csinálnánk, de ugye van itt, van itt három kib***ott dátum. ’22-ben parlamenti választás, ’23-ban százötven éves lesz Budapest, és ’24-ben meg önkormányzati választás. Hát ki az a barom, aki megcsinálja a homlokzatot itt, aztán mélygarázst épít, aztán parkot csinál, aztán elkezd építeni?” – halljuk Barts J. Balázs hangját. Mire a beszélgetés negyedik, meg nem nevezett szereplője – aki feltehetően a potenciális vevőt képviseli – visszakérdez:

Nem. Azért csinálunk egy közparkot, mert megígértük, hogy csinálunk közparkot” – hangzik a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatója válasza, majd azt halljuk, hogy egy másik, Gansperger Gyuláéra emlékeztető hang közbeveti:

A hangfelvétel utolsó részében Barts J. Balázs a következőket mondja: „Én azt tudom mondani, hogy a szerzői jogra hivatkozva meg tudom kerülni a közbeszerzést. Akkor villámgyorsan csináltatok velük erre egy tervet. Amit villámgyorsan megközbeszereztetek, hogy mire parkot kell itt építeni, addigra már alatta legyen 250 parkoló. Pillanat. És akkor, hogyha eljutunk idáig, ha a kiírás már úgy szól, a parkkiírás, hogy a két elképzelt szárny helyére ne kerüljön fa és semmi. Tehát mint későbbi terület álljon rendelkezésre. És ha mindez megépül, akkor utána itt, ezen a sarkon meg lehet építeni az új Városházát. Tudod organizálni a többi területről, persze a parkot szétcseszed, az egy másik kérdés. Azért van ez ’24-ben egy ilyen mondás, hogy akkor kiderül, hogy van-e kellő bátorság, vagy sem”.

A fővárosi ingatlanügyekkel kapcsolatos legfrissebb hangfelvételt az alábbiakban hallgathatja meg:

 

Összesen 436 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2021. november 10. 11:50
az is jó, hogy hogy értelmezik még a kettőspontot azok a libsik most, akik a Pegasus ügyben arról ordítottak, hogy Orbán törvénytelenül lehallgat.... szarházi banda, de hát nincs ebben semmi meglepő: "A kommunistánál (kékeknél, zöldeknél, vörösöknél, Momentumosoknál, Dk-soknál, MSZP-seknél, Jobbikosoknál, azaz a homo sorosicusoknál) kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja."
Vakfolt
2021. november 10. 09:13
Ilyen felvételeket hogyan lehet beszerezni? A résztvevők valamelyike vette fel, vagy be volt mikrofonozva a terem. Az első bizalmi problémát vet fel, a második minimum valamiféle titkosszolgálati eljárást. Mind a kettő nagyon gáz. Ha nem lépsz vissza, kiszivárogtatom mit akartatok a városházával..
catalina9
2021. november 10. 08:14
élmény olvasni ahogy libsi kommentelők viszik a Vörös Segélyt Karácsony elvtársnak: "elvtárs, segítsd a lebukottat"
luisbathhelena
2021. november 10. 08:03
Ajánlom mindenkinek h gazsicica nevű trollt ignoralja és ne etesse. Nem kell reagalni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!