Karácsony Gergely szerint nincs „Városháza-ügy”

2021. november 05. 21:33

A főpolgármester azt mondta, nem tervezik eladni a városházát, éppen ellenkezőleg, folyamatosan felújítják és igyekeznek kihasználni – hangzott el az ATV-n péntek reggel.

2021. november 05. 21:33
null

Az Index arról írt péntek reggel, hogy szerződés bizonyítja, hogy eladnák a Városházát, amelyben már meg is bíztak egy ingatlanközvetítő céget, hogy vevőt keressen Budapest Főváros Önkormányzata valószínűleg egyik legértékesebb ingatlanára. Karácsony Gergely az ATV-ben reagált a vádakra, szerinte sem döntés nem született a Városháza értékesítéséről, de „annak érdekében lépéseket sem tett a Fővárosi Önkormányzat, így arra megbízást sem adott”.

– mondta a főpolgármester az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Szerinte az Index egy olyan szerződést hozott elő, amit nem ők kötöttek. „Nem tervezzük eladni a városházát, éppen ellenkezőleg, folyamatosan felújítjuk” – szögezte le.

Karácsony szerint az egyedüli ésszerű magyarázat az, hogy „éppen egy sorsdöntő parlamenti választás előtt állunk, az előválasztás nagy siker volt, az ilyen típusú hírek pedig talán szerepelnek a kampánystratégiában, és talán valaki valakit felültetett”.

Karácsony Gergely közölte, hogy feljelentést tett csalás gyanújával.

A főpolgármester szerint valaki azt a hamis látszatot keltheti, hogy a fővárosnak van ilyen terve, és ebből valakinek akár politikai előnye származhat.

Arra a kérdésre, hogy egyébként ördögtől való lenne-e egy költözés, azt mondta: „az eladás más történet,

de ezzel együtt ez nagyon fontos a fővárosnak, és szeretnék kihasználni.” Karácsony Gergely el tudna képzelni korszerűbb irodát, de ez a fővárosnak egy fontos vagyoneleme, amit nem is lehet eladni, a vagyontörvény szerint ugyanis nem is értékesíthető - tette hozzá.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
No comment no cry
2021. november 06. 11:19
Karácsony Gergely elásása megkezdődött. Anno nem ment vissza Zuglóba hanem ment előre a főpolgármesterségért. Az előválasztáson viszont visszatáncolt a miniszterelnökségtől, és pofára ejtette mindazokat, akik pénzt, paripát, fegyvert, nyugati sajtót adtak neki. Már nem hasznos idióta, csak egy idióta. A mór megtette, a mór mehet. Ha nem tette meg, akkor pláne mehet.
catalina9
2021. november 06. 11:11
Ruszki szakácskönyv... Végy két tojást...a fene egye meg az előbb még megvolt.... Karácsony: Van Városháza...a fene egye meg előbb még megvolt..
Hannibal
2021. november 06. 11:05
Én simán elhiszem, hogy ő nem tud semmiről, Horn Gabiék meg elkezdték alóla kiszervezni a munkahelyét a haverokkal. :D Kedves ellenzéki KaliGelivoksolók: még mindig röhejes, hogy alkalmatlannak mondtuk???
yndi
2021. november 06. 10:54
Sajtóetikai ügy van. Az indexnél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!