A kereszténység támadás alatt áll

2021. május 28. 15:00

Sajnálatos, hogy az LMBTQ-ideológiát az egyház kritikátlanul támogatja. Interjú.

2021. május 28. 15:00
Päivi Räsänen

 

„Korábban egy tweetben tette fel a kérdést, miként tudja az egyháza támogatni az LMBTQ-lobbi kiemelkedő rendezvényét, a pride eseményt, a bejegyzés azonban vádemeléshez vezetett. Mik voltak a teológiai indíttatásai?

Letaglózott, amikor megtudtam, hogy a Finnországi Evangélikus-Lutheránus Egyház, melynek tagja vagyok, bejelentette hivatalos viszonyát a 2019-es helsinki pridehoz. Úgy döntöttem, hogy írok egy tweetet, amelyben megkérdeztem, hogy az egyház, melynek alapja a Biblia, hogy tud támogatni valamit, ami összeférhetetlen a Bibliával. Ez alatt a homoszexualitást értettem. Nem a szexuális kisebbségeket akartam bántani, a kritikám az egyházunknak szólt.

Sajnálatos, hogy az LMBTQ-ideológiát az egyház kritikátlanul támogatja. Az LMBTQ-aktivisták célja, hogy elhallgattassák azokat a hangokat, melyek azon alapulnak, hogy biológiailag két nem létezik és a házasság férj és feleség egysége. A két nemen alapuló rend lebontása különösen ártalmas a gyerekekre nézve. Mindig hangsúlyoztam, hogy a homoszexuálisok és más nemi kisebbségek emberi jogai és méltóságuk tiszteletben tartandóak és védendőek. Azonban a Biblia egyértelműen kijelenti, hogy a házasság férj és feleség egysége, és a homoszexualitás Isten akarata ellen van. 

A keresztény hit a központja az egész életemnek és munkásságomnak. Hiszem, hogy minden ember Isten képére teremtetett, tehát az ember értéke határozott. Ez a kiindulópontja politikámnak. A ’90-es években, amikor orvosként dolgoztam, egy sor etikai kérdés keltette fel a figyelmem a politika iránt. Fontos számomra az élet védelme annak kezdetétől végéig, a családok jólléte és a szolgáltatások minősége. Képviselőként fontos volt számomra, hogy az egészségügyi dolgozóknak joguk legyen az abortuszkérelmet elutasítani, minden területen kiálltam az élet védelme mellett.

Hogyan reagált az egyház, illetve a társadalom?

Sok keresztény szervezet vezetője, papok csoportjai, lelkészek és parlamenti kollégáim is támogattak. Más frakció képviselői is felszólaltak a szólásszabadság védelme mellett. Képviselői éveim alatt sok támogatást és kritikát kaptam már. Azonban keresztény fiatalok ezrei az országban félnek attól, hogy Bibliát követő keresztényként bélyegzik meg őket, mely visszaveti a karrierjüket és a társadalmi elfogadottságukat. Sajnálatos, hogy az egyház hallgat az ilyen kérdésekben annak ellenére, hogy a parlament egyhangúan elfogadta az úgynevezett egyházi törvényt, a nemzeti egyházzal egyetemben, mely szerint a keresztény hit a Biblián alapszik.

Gyakori Önöknél, hogy az ügyészség eljárást indít azok ellen, akik nem osztják a fősodratú liberális eszmét, vagy egyenesen vitatják azt?

Nem volt még hasonló ügy, amely érintette volna a szólásszabadságot és a vallást. Az én ügyem precedensértékű. Végső soron az ellenem felhozott három vád arról szól, hogy az ember megvallhatja-e Finnországban a hitét, mely a Biblián alapul.”

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Somaa
2021. május 29. 20:48
Bizony ám, és mondom is (azaz írom), ki támadja: a NER talib náci hazaáruló bugris rablógyilkos maffia és náci hazaáruló rablógyilkos elmebeteg köpcös patkány vezére szarbángeci. Kína seggét nyalják, Kínával mutyiznak, százezer-milliárdszám a tőlünk rabolt pénzből, miközben Kínában konkrétan NYÍLT KERESZTÉNYÜLDÖZÉS VAN. Ha valakit keresztény vallás bármely jelképe viselésén, bármimód használatán, pláne titkos keresztény szertartás végzésen kapnak, HALÁLBÜNTETÉSSEL SÚJTHATÓ... jóreggelt seggnyaló csicska birkák, ugye ezt a TÉNYT nem mondta be sem a Kossuth, sem az MTVA...? Tehát szarbángeci és maffiája csupáncsak keresztény üldöző és gyilkoló rezsimet támogat mellszélességgel... gratulálok (nem csak ujgúrok vannak haláltáborokba zárva kínozva, hajnem keresztények is százezrével... persze látra vannak itt-ott keresztény templomok, csak éppen be nem teheti senki a lábát, kb mint a tibeti Buddhista szentélyek...) Mellesleg kb ugyanezt el lehet mondani egy sor iszlám országra is, akikkel nagy haver ez az anyabaszó csaló tolvaj csuti bugris geci...
Kücsük
2021. május 29. 16:47
Katolikusként emberi jogokról beszélni olyan, mint vegánként hentesnek állni. Érdekes.
istvanpeter
2021. május 29. 13:17
Értsük meg és gondolkozzunk el rajta, hogy a háttérhatalom megbízásából a jakobinus kommunista felforgatók legújabban már magát az embert, az egyént akarják kivetkőztetni az identitásából és a humán kapcsolataiból.
Mirtilla
2021. május 29. 11:08
Öröm olvasni ezt az interjut, melyből a mélyen megélt hit ereje ,az élet tisztelete és a méltósággal vállalt ,bátor helytállás sugárzik. Mindez lenyügöző szerénységgel. Sok ilyen ember kellene...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!