Ha látni akarod, mennyire szélsőjobbon van Magyarország, olvasd el Petry Zsolt interjúját a Magyar Nemzetben

2021. április 06. 17:45

A fasizmus nem az én értékítéletemet tükrözi, hanem a Wikipedia szócikke alapján ez a Magyarországon működő politikai rendszertípus hivatalos neve.

2021. április 06. 17:45
Ágoston László

„Ha látni akarod, mennyire szélsőjobbon van Magyarország, olvasd el Petry Zsolt interjúját a Magyar Nemzetben. Nem azért, mert annyira kirívó lett volna – hanem mert annyira nem.

Bevándorlózott kicsit a 17 éve bevándorlóként élő egykori kapus, Nyugat-Európából üzente haza, hogy Európa morális mélységekbe süllyed, és finoman kifejezte, hogy nem ért egyet azzal, hogy egy futballista (Gulácsi) kifejezze a szolidaritását egy hátrányos helyzetű csoporttal.

Otthon ez az interjú nem, hogy nem botrányos, de kifejezetten visszafogott, már-már centrista. Erre Németországban elbocsátják érte, mert szégyent hozott vele a klubjára. Hát hogy van ez?

Véleményterror meg liberális médiatúlsúly?

Nem, csak a nézőpont más. Egyszerűen csak az, ami a szélsőjobb számára természetes, egy kulturált közegben abnormális. Ami az előbbiben fel sem tűnik, az utóbbiban kiakasztó.

Például itt, Angliában a miniszterelnök nem csak, hogy élő egyenes adásban válaszol az újságírói kérdésekre, de még meg is köszöni azokat, és keresztnevükön is szólítja az őt egyébként nem kímélő, sokszor keményen odakérdező riportereket.

Orbán meg éppen ma, hogy már 15 éve nem állt ki nyilvános vitára.

Előbbi otthon, utóbbi itt elképzelhetetlen. Ez már kulturális különbséggé vált, ami szomorú ugyan, de sajnos vitatkozni nehéz vele.

Csak csodálkozik egymásra ez a két világ: az emberi jogokat piedesztálra emelő nyugat, és a fasiszta diktatúrát építő Magyarország.*

Az egyetlen dolog, amit nem értek, az Petry Zsolt értékítélete. Ha ő már ennyire úgy nyilatkozik, hogy »mi, a nemzeti oldal képviselői« és ennyire »bevándorlásellenes«, ha ő ennyire támogatja azokat, akiket választott hazájában nem tartanak szalonképesnek – miért nem költözik haza?

Ha 17 év alatt nem sikerült felvennie magára a nyugati kultúrát, vajon nem pont olyan bevándorló ő maga is, mint akikre utalásokat tett?

Sajnálom, mert tisztában vagyok vele, hogy nem érezte a szavai súlyát. Hiszen ezeknél a szavaknál nagyságrendekkel durvábbakat fröccsent egy lovagkeresztes nagyság naponta a világra, vagy az irodalmi múzeum falai visszhangoznak még mételyesebb gondolatokat.

Petry pedig eleve nem a szavak embere, de legalábbis nem tapasztalt politikai nyilatkozó. Ő kapusként csinált karriert.

Talán éppen ezért is tudja milyen, amikor valaki öngólt lő. Főleg egy ki nem kényszerített helyzetben. A különleges csak az, hogy lesz egy tábor, aki még ezért is ünnepli majd.

-

*a fasizmus nem az én értékítéletemet tükrözi, hanem a Wikipedia szócikke alapján ez a Magyarországon működő politikai rendszertípus hivatalos neve

https://hu.wikipedia.org/wiki/Fasizmus

Az inkriminált interjú:

https://magyarnemzet.hu/.../dardai-magyar-segitoje-nem.../

Petry kirúgásának a híre:

https://telex.hu/.../04/06/petry-zsolt-hertha-bsc-elvalas

Fotó: Nemzeti Sport”

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Augustus1
2021. április 08. 11:24
Ennek a nagyon képzett megmondóembernek (pl. legyen szabad bölcsész) csak az nem fér az agyába, attól, hogy valami szerepel a Wikipédiában, még nem abszolút igazság. Ja, olyan meg szerinte valószínűleg nincs is, ha éppen úgy kell csűrni-csavarni a szót. A Wikipédia szócikkeit valakik föltöltötték. Ugyanúgy, ahogyan a "nagy" francia forradalom után is sürgős volt megalkotni az enciklopédiát. Egy barátom szerint a Wikipédia a sátán bibliája.
Welszibard
2021. április 07. 12:00
Ágoston Lászlónak üzenem Angliába: Túl sok a fehér énekes az angliai kórusokban és az operatársulatokban. Ezen sürgősen változtatni kell, sőt egyes társulatokat emiatt fel is kell oszlatni. Ezt sem a "fasiszta" magyar sajtó vetette fel, hanem a nagyon progresszív angliai és USA-beli. Ideje lesz Ágoston operaénekes úrnak mielőbb letérdelnie Angliában, mert ő is fehér.
sztd
2021. április 07. 11:47
"a fasizmus nem az én értékítéletemet tükrözi" De igen, a fasizmus szó használata a te hülyeségedet tükrözi, mert nem tudod a különbséget aközött, hogy hülye vagy, és aközött, hogy gyűlölnek. Mert azt sem tudod, mi a szeretet. Mert ami nálad norma, azt nem alfogadásnak hívjuk, hanem terrornak. Mert büszkén élsz beteg bolondként, és azt hiszed, hogy azzal, hogy beteg bolondnak hívlak gyűlöletet szítok. Pedig nem. Nem kell egy beteget és egy bolondot sem gyűlölni. Egy valamiban van igazad. Ha egyszer Petry Zsolt nem tud azonosulni azzal, amivé Németország válik, akkor neki van hazája. Ő nem német, hazajöhet. Jó kapusedzők itt is találnak munkát.
Vakfolt
2021. április 07. 10:58
"Orbán meg éppen ma, hogy már 15 éve nem állt ki nyilvános vitára." Mintha tavaly januárban kérdezhettek volna tőle az újságírók bármit. Tanulságos volt, nem volt egy kurva értelmes kérdésük se.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!