A Mazsihisz is elítéli Szilágyi György nyilatkozatát

2021. április 29. 19:15

A szervezet szerint a holokausztot párhuzamba állítani az oltási igazolvánnyal méltatlan és félrevezető.

2021. április 29. 19:15
null

Mint arról mi is beszámoltunk, Szilágyi György közösségi oldalán hasonlította az oltási igazolványokat a koncentrációs táborokhoz, párttársának, a Jobbik Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 6. számú választókerületének választókerületi elnöke, ifj. Sallai Mihálynak pedig a sárga csillagok jutottak eszébe az igazolványról.

A politikus nyilatkozataira korábban lapunknak Róna Tamás reagált,  és most a Szombat a Mazsihisz reakcióját szemlézte:

„A holokauszttal kapcsolatos minden szimbólum, tárgy, hely, esemény aktuális napi politikai célra való felhasználása sérti meggyilkolt embertársaink emlékét.

Jelen pandémiás helyzetben, amikor egyedüli megoldást a széleskörű oltakozás jelenti, különösen fontos, hogy a közszereplők felelősen szólaljanak meg. Mi több: jó példával járjanak elől.

A Mazsihisz csatlakozott a nemzeti oltási programhoz, a holokauszt túlélőket ellátó Szeretkórházunkban immár több ezer regisztrált magyar honfitársunkat oltottuk be a magyar kormánnyal együttműködésben. Továbbra is mindenkit arra buzdítunk, hogy éljen az oltakozás lehetőségével.

A holokauszt egyedi tragédiájával összemérhetetlen bármely járványügyi intézkedés. Mindenkit arra kérünk, kerüljék az ilyen méltatlan és félrevezető összehasonlításokat.

Közszereplők esetében pedig elvárjuk, hogy vonják le a megfelelő következtetéseket, ha nyilvánosan ilyen ízléstelen kijelentéseket tesznek.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magicus
2021. április 30. 13:16
Szilágyi úr nyilatkozatait szeretem! A Dohány utca tájékán eddig sem nagyon kedvelték a jákob féle neonáci alakulatot,de ilyen fazonok azért tovább gerjesztik az ellenszenvet saját magukkal szemben! Lehet megy a csóka a spinóza házba megmagyarázni és még addigra az is kiderülhet, hogy neki csak holokauszt túlélő felmenői vannak? Remélem egy ilyen fax majd beszól az új-mekszikóiknak is T-T-T Lacis vonulással fenyegetve őket. Szép volt Gyuri,kezdelek megkedvelni. nyilatkozzál még sok ilyen okosat!
Lolka-Bolka
2021. április 30. 05:19
Nem ertem ... milyen Magyar ember szavaz ezekre a gerinctelen Nacikra .... komcsira , liberalisra , lineralNacik ra zsigerbol nem szavazunk mi magyarok , de ezekre meg vegkeppen mem . Komcsi , liberalnaci az akinek szuletett ...... ezek meg csak egy jellemtelen patkanyok ....
DE JÓ
2021. április 30. 02:07
Ehhez mérhető, otromba, szándékosan rosszindulatú, aljas, agyatlan, ostoba baromságot, mint e két dolog párhuzamba állítása, eddig még csak a baloldaltól hallottam. Én azt gondoltam, hogy ez a gerincét vesztett, Jobbiknak álcázott SZDSZ már csak a Jakab Péterből áll, de úgy látom, vannak még néhányan, akik naponta beveszik a pirulát, és együtt süllyednek ezzel takony pacával. De jó, hogy nem ők és az elvtársaik kormányoznak!
jolly77
2021. április 29. 22:13
visítsatok alapjogos kiválasztottak "akit egyszer antiszemitizmuson kapnak azt el kell tiltani a közélettől" - Kovács István, Alapjogokért Központ
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!